AngularJS homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

AngularJS: 

 

AngularJS is a front-end web framework that is open-source and is based on JavaScript, written in JavaScript. It is used for developing single-page applications. Google and a community of individuals and corporations are responsible for maintaining it. 

 

AngularJS Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following is the correct full-form of MVC?

 

A) Model View Controller 

B) Main View Controller

C) Model View Control  

D) None of these

 

Answer: Model View Controller

Explanation: Model View Controller is a software design pattern that is used for the purpose of developing web applications. It supports separation of concerns and moreover, it isolates the application logic from the user interface layer which made it very popular.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which of the following statements are valid in the context of $routeProvider?

 

A) It sets the configuration of the URLs 

B) It is not responsible for attaching the controller with the view 

C) Mapping of the URLs with the corresponding HTML page is not done by it.

D) All of these


Answer: It sets the configuration of the URLs

Explanation: The following statements are valid in the context of $routeProvider:
It sets the configuration of the URLs 
It attaches the controller with the view 
It maps the URL with the corresponding HTML page 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following statement is valid in the context of AngularJS?

 

A) AngularJS is a Java framework

B) AngularJS is a SQL framework

C) AngularJS is a Python framework

D) None of these


Answer: AngularJS is a JavaScript framework

Explanation: Angular is a very popular open-source, front-end JavaScript framework and is used for building single-page user applications.

 

Get the full solution!


 

Question 4: In the context of the lowercase filter, which of the following statements are correct?

 

A) It converts the text to lower case text.

B) It is a function that takes text as input.

C) Both of these

D) None of these


Answer: It converts the text to lower case text.

Explanation: The lowercase filter is used for converting the strings into lowercase. If the user wants to compare two strings or wants to show the text in lowercase instead of uppercase. 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which of the following correctly defines the Data Binding in JS?

 

A) Sync between Controller Part and Model Part

B) Sync between Controller Part and View Part

C) Sync between View Part and Model Part

D) None of these

 

Answer: Sync between View Part and Model Part

Explanation: Data Binding is a very powerful feature and is used in software development technologies. It acts as a bridge between the business logic and the view of the application.

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following directive can be used to start the application?

 

A) ng-start

B) ng-begin

C) ng-app

D) None of these


Answer: ng-app

Explanation: ng-app is used to define the root element of an AngularJS application. It automatically initializes the AngularJS application on page load.

 

Get the full solution!


 

Question 7: In order to share data between controller and view, which of the following can be used?

 

A) model

B) $scope

C) factory

D) None of these

 

Answer: None of these

Explanation: The services can be used to share data between controller and view. 

 

Get the full solution!


 

Question 8: How many number of $RootScope are there in AngularJS?

 

A) 1

B) 2

C) 3

D) None of these

 

Answer: 1

Explanation: $RootScope is the parent object of all the $scope objects created in a web page. Availability of the $RootScope is in the entire application.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: To which of the following community does Angular belong?

 

A) Facebook

B) Google 

C) Microsoft

D) None of these


Answer: Google 

Explanation: Angular is a very popular open-source, front-end JavaScript framework that belongs to Google. Google and a community of individuals and corporations are responsible for maintaining it

 

Get the full solution!


 

Question 10: AngularJS is based on which of the following Architectural pattern?

 

A) MVC Architectural pattern

B) Decorator Architectural pattern

C) MVVM Architectural pattern

D) None of these

 

Answer: MVVM Architectural pattern

Explanation: AngularJS is based on MVVM Architectural pattern. It separates the data presentation logic from the core business part of the application.

 

Get the full solution!

 

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with AngularJS