C Sharp Programming homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

C Sharp Programming

 

C# is a general purpose, simple, modern, object oriented programming language developed by Microsoft and it runs on .Net framework. It is approved as a standard by ISO and ECMA. It is used to develop desktop apps, web apps, mobile apps and games. 

 

 

C Sharp Programming Sample Questions:

 

 

Question 1: Which component is responsible for loading all the classes at the runtime?

 

A) Code Manager

B) Exception Handler

C) Class Loader

D) None of these

 

Answer: Class Loader

Explanation: Code Manager is responsible for managing code at execution runtime.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which of the following statement is true regarding C#?

 

A) It supports goto statement 

B) It is not object oriented  

C) It does not support structures and unions

D) It’s type safety is safe


Answer: It supports goto statement 

Explanation: C# supports goto statement

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Who's precedence is most in C#?

 

A) Shift

B) Ternary

C) Assignment 

D) Additive 

Answer: Additive 

Explanation: Following is the correct order of precedence of the operators:
Additive >

 

 

Get the full solution!


 

Question 4:  Which of the following is not a keyword in C#?

 

A) goto

B) uint

C) stackalloc

D) stackmalloc


Answer: stackmalloc

Explanation: goto is a keyword in C#

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which of the following is not a component of function in C#?

 

A) Parameters 

B) Return Type 

C) Access Specifiers

D) None of these

 

Answer: None of these

Explanation: In C# a function has following components:

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following is not a type of array in C#?
 

A) Single Dimensional Array

B) Multi Dimensional Array

C) Jagged Array

D) None of these 


Answer: None of these 

Explanation: Single Dimensional Array:  Linear Array

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which Array property c?

 

A) Rank

B) SyncRoot

C) Length

D) None of these

 

Answer: Rank

Explanation: Rank property is used to get the number dimension of an array.

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following is true about C# static class?

 

A) Static class can contain non static members 

B) Instance constructors can be contained inside static class

C) Static class is sealed 

D) None of these

 

Answer: Static class is sealed 

Explanation: In C#, static class can only contain static members. 

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is true about enum in C#?

 

A) enum has a variable number of constants.

B) enum improves type safety.

C) enum cannot be traversed.

D) None of these 


Answer: enum improves type safety.

Explanation: In C#, there are fixed set of constants in enum.

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following is not an access specifier?

 

A) Internal

B) Protected Internal 

C) Private 

D) None of these 

 

Answer: None of these 

Explanation: Following are the access specifiers provided by C#:

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

We Are Different from Others!

Help with C Sharp Programming