Cloud Computing homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Cloud Computing: 

 

Cloud Computing is only demand delivery or availability of computing services especially data storage and computing power without user’s direct active management. Functionality of large clouds are distributed over multiple locations, each location being a data center.  

 

 

Cloud Computing Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following is not a cloud computing service?

 

A) IaaS

B) PaaS

C) SaaS

D) All of the above 

 

Answer: All of the above 

Explanation: IaaS: Infrastructure as a service.
PaaS: Platform as a service.
SaaS: Software as a service.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which one of the following is a non functional requirement of cloud computing?

 

A) Quality of Service

B) Service Development

C) Technical Service

D) None of these 


Answer: Quality of Service

Explanation: Few examples of non functional requirements of Cloud Comuting are:
Quality of Service
Disaster Recovery
Reliability
Security

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Cloud computing planning has many phases?

 

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

Answer: 3

Explanation: There are three phases involved in Cloud Computing planning:
Strategy Phase 
Planning Phase 
Development Phase 

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: Architecture of Cloud can be broadly divided into how many parts?

 

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4


Answer: 2

Explanation: Architecture of Cloud can be broadly divided into following 2 parts:
Front-end
Back-end

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which of the following technologies of cloud computing platforms works behind it?

 

A) SOA

B) Virtualization

C) Grid Computing

D) All of these

 

Answer: All of these

Explanation: There are various technologies of cloud computing which works behind it and provide various features like:
Flexibility 
Usability
Reliability

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which program is responsible for providing abstraction and partitioning?


 

A) Hardware Hypervisor 

B) Virtualization Hypervisor 

C) Software Hypervisor

D) None of these 


Answer: Virtualization Hypervisor 

Explanation: Virtualization Hypervisor is responsible for providing abstraction and partitioning.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which of the following is Open Standard Protocol?

 

A) DHML

B) SIMPLE

C) WSDL

D) None of these

 

Answer: SIMPLE

Explanation: SIMPLE (Session Initiation Protocol for Instant Messaging and Presence Leveraging Extensions) is Open Standard Protocol. It is managed by the Internet Engineering Task Force.
 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which feature enables you to capture all the possible transactions and optimise your system?

 

A) Scalability 

B) Elasticity

C) Reliability

D) None of these

 

Answer: Elasticity

Explanation: Elasticity provides us the ability of right sizing the resources as required.
 

 

Get the full solution!

 


Question 9: What does CaaS mean?

A) Computer as a service

B) Compliance as a service

C) Communication as a service

D) None of these


Answer: Communication as a service

Explanation: Communication as a service gives clients the access to the resources like VPN, VoIP and Enterprise Level PBX without the expense of purchasing. Hosting and maintaining the infrastructure. 
 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Isolated environment provided to each customer individually by IaaS by using?

 

A) Hypervisor 

B) Virtual Machine Sprawls 

C) Renting 

D) None of these

 

Answer: Hypervisor 

Explanation: Isolated environment provided to each customer individually by IaaS through Hypervisor.

 

Get the full solution!

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with Cloud Computing