Compilers and operating systems homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Compilers and operating systems: 

 

The compiler is responsible for translating the code written in one language to another language without changing the meaning of the program. Moreover, it makes the target code optimized and efficient in terms of time and space. The principles of compiler design provide an in-depth view of the translation and the optimization process.
 

 

Compilers and operating systems Sample Questions:

 

 

Question 1: In how many types, parsing can be categorized?

 

A) 2

B) 3

C) 5

D) None of these

 

Answer: 2

Explanation: Following are two types of parsing:
top-down parsing: starting from the highest level of the parse tree in this, we work down the parse tree.
bottom-up parsing: in this, we build the parse tree from leaves to root.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Town down parser generates which derivation?

 

A) Left-most derivation in reverse

B) Left-most derivation

C) Right-most derivation

D) Right-most derivation in reverse 


Answer: Left-most derivation

Explanation: Left-most derivation can be found by applying production to the leftmost variable in every step. 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Bottom up parser generates which derivation?

 

A) Left-most derivation in reverse

B) Left-most derivation

C) Right-most derivation

D) Right-most derivation in reverse 


Answer: Right-most derivation in reverse 

Explanation: Bottom-up parsing starts from the leaf nodes of the tree and works in the upward direction till it reaches the root node.

 

Get the full solution!


 

Question 4: Lexical syntax is defined by which of the following grammars?

 

A) Context-free Grammar

B) Lexical Grammar 

C) Regular Grammar

D) None of these


Answer: Lexical Grammar

Explanation: Lexical Gammar can be defined as formal grammar that defines the syntax of tokens.

 

Get the full solution!


 

Question 5: Two adjacent non-terminals are not present in which grammar?

 

A) Regular grammar

B) Irregular grammar

C) Operator 

D) None of these

 

Answer: Operator 

Explanation: Operator grammar does not contain two adjacent non-terminals on the right side of the production.mathematical operators are defined by the grammar.

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following type of errors can be detected by the compiler?

 

A) Grammatical errors 

B) Logical errors 

C) Both of these

D) None of these


Answer: Grammatical errors

Explanation: Compiler is a type of computer program and it can detect the grammatical errors, not the logical errors.


 

Get the full solution!


 

Question 7: Select the compiler that runs on one machine and can generate the code for multiple machines.

 

A) Optimizing compiler

B) Multipass compiler

C) Cross compiler

D) None of these

 

Answer: Cross compiler

Explanation: Cross compiler runs on one machine and can generate the code for multiple machines.

 

Get the full solution!


 

Question 8: GETREG() function can be invoked by which of the following algorithm?

 

A) Code optimization algorithm

B) Code generation algorithm

C) Code motion algorithm

D) None of these

 

Answer: Code generation algorithm

Explanation: Code generation algorithm invokes the GETREG() function in order to check the location where the result should be stored and the status of available registers.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Multiple loops can be merged into the single one by using which of the following method?

 

A) Loop fusion or jamming

B) Loop rolling

C) Constant Folding

D) None of these


Answer: Loop fusion or jamming

Explanation: Loop fusion can be defined as the technique that merges multiple bodies of loops into a single body. It reduce the runtime performance of the program.

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following technique is used in order to reduce the multiple jumps?

 

A) Code optimization technique

B) Peephole optimization technique

C) Latter optimization technique

D) None of these

 

Answer: Peephole optimization technique

Explanation: Peephole optimization technique is used in order to reduce the memory footprint and size of the code.Moreover, it also enhances the program performance.

 

Get the full solution!

 

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with Compilers And Operating Systems