CSS homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

CSS: 

 

CSS which is also known as Cascading Style Sheets is a styling language that is used for describing the presentation of a document which is written in a markup language like HTML. In simple words, CSS is used for styling the HTML document and describes how the HTML elements should be displayed. 

 

CSS Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following property can be used to change the background color?

 

A) background-color

B) color

C) Both of these

D) None of these

 

Answer: background-color

Explanation: The background-color property is used to change the background color.
The color property in CSS is used to specify the color of the text.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which of the following is the correct way to make the font bold in CSS?

 

A) font: bold

B) font-weight: bold 

C) weight: bold

D) None of these


Answer: font-weight: bold

Explanation: font-weight is the property that defines the thickness and boldness of the font. 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following CSS property can be used to set the transparency of an element?

 

A) opacity 

B) transparency

C) visibility

D) None of these


Answer: opacity

Explanation: opacity property is used to set the transparency of an element.

 

Get the full solution!


 

Question 4: The font-variant property cannot have which of the following value?

 

A) small-caps

B) large-caps

C) Both of these

D) None of these


Answer: large-caps

Explanation: The font-variant can have the following values

normal
small-caps 

 

Get the full solution!


 

Question 5: What do we call h2 in CSS?

 

A) tag 

B) selector 

C) attribute 

D) None of these

 

Answer: selector 

Explanation: In HTML, h2 is a tag but in CSS h2 is a selector.

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following is the correct full-form of HSL?

 

A) Hue Saturation Lightness

B) Hue Specified Lightness

C) Hue Special Lightness

D) None of these


Answer: Hue Saturation Lightness

Explanation: Hue Saturation Lightness is used for representing colors in cylindrical coordinates.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which of the following is not a valid combinator in CSS?

 

A) +

B) >

C) ~

D) *

 

Answer: *

Explanation: There are four valid combinators in CSS:
(>) Child Selector 
(space) Descendant Selector
(~) General Sibling Selector 
(+) Adjacent Sibling Selector

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following property can be used to display borders around a cell having no content inside?

 

A) blank-cell

B) empty-cell

C) void-cell

D) None of these

 

Answer: empty-cell

Explanation: The empty-cell property is used to display borders around a cell having no content inside. It sets whether or not to set the borders on empty cells.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is the default value of the position attribute?

 

A) fixed

B) relative

C) absolute

D) None of these


Answer: relative 

Explanation: relative is the default value of the position attribute. In this elements are positioned relative to the normal position.

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which CSS property can be used to wrap a block of text around an image?

 

A) float

B) wrap

C) push

D) None of these

 

Answer: float

Explanation: The float property specifies how an element should float. It specifies which element can float around the cleared element and on which side.

 

Get the full solution!

 

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with CSS