Data Analysis in Python and R homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Best Homework Help For Data Analysis in Python and R

Our experts are available 24/7 to help you with Data Analysis in Python and R

Data Analysis in Python and R: 

 

Data Analysis is the process of cleansing, inspecting and modelling the data. The goal is to discover useful information, inform conclusions and support the decision making. 

 

 

Data Analysis in Python and R Sample Questions:

 

 

Question 1: Data Analysis has how many main statistical methodologies?

 

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

 

Answer: 2

Explanation: There are following 2 main statistical methodologies in Data Analysis:
Inferential Analysis
Descriptive Analysis

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Research Hypothesis is also known as?

 

A) Simple Hypothesis

B) Composite Hypothesis

C) Alternative Hypothesis

D) None of these


Answer: Alternative Hypothesis

Explanation: Research Hypothesis is also known as Alternative Hypothesis.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following will be accepted in case Null Hypothesis is false?

 

A) Positive Hypothesis

B) Negative Hypothesis

C) Alternative Hypothesis

D) None of these

Answer: Alternative Hypothesis

Explanation: Alternative Hypothesis will be accepted in case Null Hypothesis is false.

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: In order to test a hypothesis, which distribution can be used?

 

A) Gamma Distribution

B) Normal Distribution

C) Poisson Distribution

D) Chi-Squared Distribution


Answer: Chi-Squared Distribution

Explanation: In order to test a hypothesis, Chi-Squared distribution can be used

 

Get the full solution!


 

Question 5: In the Z Score formula, the denominator is?

 

A) Standard Deviation

B) Difference between a mean and the score

C) Range

D) None of these

 

Answer: Standard Deviation

Explanation: In the Z Score formula, the denominator is Standard Deviation.
Z Score formula = (observed value - mean) / standard deviation

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following are the building block of qualitative data


 

A) Units

B) Categories

C) Groups

D) None of these


Answer: None of these

Explanation: Categories are the building blocks of qualitative data.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which of the following is the process of qualifying the data?

 

A) Enumeration

B) Topology

C) Coding

D) None of these

 

Answer: Enumeration

Explanation: Enumeration is the process of qualifying the data.

 

Get the full solution!


 

Question 8: Regression analysis includes which of the following?

 

A) Relationship modelling in the data

B) yes/no questions

C) Determining associations in the data

D) All of these

 

Answer: Relationship modelling in the data

Explanation: Relationship modelling in the data is included in Regression analysis.

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following are data analysis approaches?

A) Data Mining

B) Predictive Intelligence 

C) Both of these

D) None of these


Answer: Data Mining

Explanation: Following are the Data Analysis approaches:
Data Mining
Business Intelligence
Text Analytics 
 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following is a cyclic process in which data is collected and analysed during a single research study?

 

A) Interim Analysis

B) Constant Analysis

C) Both of these

D) None of these

 

Answer: Interim Analysis

Explanation: Interim Analysis is a cyclic process in which data is collected and analysed during a single research study.

 

Get the full solution!

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with Data Analysis In Python And R