Fundamental of computer science homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Fundamental of computer science: 

 

Computer Science is the study of computers and computational systems. The range of topics covered that the discipline of Computer Science cover is algorithms, computation, and information to the practical issues of implementing computational systems in hardware and software.

 

Fundamental of computer science Sample Questions:

 

 

Question 1: Who developed the basic architecture of the computer

 

A) Charles Babbage 

B) John Von Neumann

C) Garden Moore

D) None of these

 

Answer: John Von Neumann

Explanation: John Von Neumann developed the basic architecture of the computer.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Fifth-generation of computers is based on?

 

A) Programming Intelligence 

B) Artificial Intelligence 

C) VVLSI

D) None of these


Answer: Artificial Intelligence

Explanation: Fifth-generation of computers is based on Artificial Intelligence

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Select the non-volatile memory among the following options.

 

A) RAM

B) ROM

C) DRAM

D) None of these


Answer: ROM

Explanation: ROM is an example of non-volatile memory.

 

Get the full solution!


 

Question 4: Which of the following is the correct description for an error?

 

A) Debug 

B) Bug 

C) Cursor 

D) None of these


Answer: Bug

Explanation: The error caused in a computer system is also known as a bug, the process of fixing a bug is called debugging.

 

Get the full solution!


 

Question 5: Select the correct option for 1’s complement of 10?

 

A) 10

B) 01

C) 11

D) None of these

 

Answer: 01

Explanation: In order to find 1’s complement, change all 0’s to 1 and change all 1’s to 0.

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following defines execution and fetching of one simple machine instruction?

 

A) CPU Cycle

B) Delay Time

C) Seek Time 

D) None of these


Answer: CPU Cycle 

Explanation: The CPU Cycle can be defined as the time required for executing one simple processor operation like addition.


 

Get the full solution!


 

Question 7: Which number should be added to the 1’s complement for calculating 2’s complement?

 

A) 0

B) 1

C) 10

D) None of these

 

Answer: 1

Explanation: 2’s complement of a number = its (1’s complement) + 1

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following can be described as a list of coded instructions?

 

A) Algorithms 

B) Flow Chart

C) Computer Program

D) None of these

 

Answer: Computer Program

Explanation: A computer program can be defined as the set of instructions that can be executed by the computer in order to perform some specific task.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is the common boundary between the two systems?

 

A) Surface

B) Interface 

C) Interdiction

D) None of these


Answer: Interface 

Explanation: The interface is shared across which two or more components of the computer system can exchange information.

 

Get the full solution!


 

Question 10: What is the full form of ASCII?

 

A) American security code for information interchange

B) American standard code for information interchange

C) All-purpose security code for information interchange

D) None of these

 

Answer: American standard code for information interchange

Explanation: The following is the full form of ASCII: 
American security code for information interchange
It is a character encoding standard for electronic communication.

 

Get the full solution!

 

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with Fundamental Of Computer Science