Google Apps for Education homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Google Apps for Education: 

 

Google Apps for Education is nothing but a service that is provided by Google. It provides independently customizable versions of various products of Google with the help of a domain name provided by the customer. 

 

Google Apps for Education Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following Google Apps can be used for the purpose of creating a quiz, survey, or poll?

 

A) Google Sheets 

B) Google Docs 

C) Google Slides

D) Google Forms

 

Answer: Google Forms

Explanation: Google Forms can be used for the purpose of creating a quiz, survey, or poll.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which of the following is correct regarding the privacy setting of the google documents?

 

A) There is no option of privacy settings in Google documents. 

B) There is an option of privacy settings in Google documents and it is available for all the users. 

C) There is an option of privacy settings in Google documents and it is available only for the selected users.

D) None of these


Answer: There is an option of privacy settings in Google documents and it is available for all the users. 

Explanation: The following statement is correct regarding the privacy setting of the google documents:
There is an option of privacy settings in Google documents and it is available for all the users.

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following is a presentation program?

 

A) Google Docs 

B) Google Slides

C) Google Sheets 

D) None of these


Answer: Google Slides 

Explanation: Google Slides is a presentation program.

 

Get the full solution!


 

Question 4: G Suite was formerly called by which name?

 

A) Google Apps for Education

B) Google Apps for Teaching

C) Google Apps for Students

D) None of these


Answer: Google Apps for Education

Explanation: G Suite was formerly called Google Apps for Education.

 

Get the full solution!


 

Question 5: After what time duration does Google Apps autosave?

 

A) 10 Seconds 

B) 60 Seconds 

C) 5 Seconds 

D) 30 Seconds 

 

Answer: 5 Seconds 

Explanation: Google Apps saves files automatically every 5 seconds.

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following could be useful for the person having reading and writing difficulties?

 

A) Texthelp

B) Flubaroo

C) Padlet

D) None of these


Answer: Texthelp

Explanation: The text could be useful for the person having reading and writing difficulties.

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which of the following Google apps for education has the ability to customize and collect various types of data and can view it in spreadsheets?

 

A) Google Forms 

B) Google Docs

C) Google Sheets

D) Google Slides 

 

Answer: Google Forms 

Explanation: Google Forms has the ability to customize and collect various types of data and can view it in spreadsheets.

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following tools can be used for putting all responses on a board so that everyone can see them?

 

A) Flubaroo

B) Padlet

C) Quizlet

D) None of these

 

Answer: Padlet

Explanation: Padlet can be used for putting all responses on a board so that everyone can see them. Padlet provides a single place for a notice board that facilitates teachers and students in class.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is/are a valid way to keep the documents organized in Google Drive?

 

A) Naming the documents 

B) Color coding the folders

C) Using folders to store documents and forms 

D) All of these


Answer: All of these

Explanation: Some valid ways to keep the documents organized in Google Drive are the following:
Naming the documents 
Color coding the folders 
Using folders to store documents and forms

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following add-on when added to the Google Sheets can grade the quizzes?

 

A) Texthelp

B) Padlet

C) Flubaroo

D) None of these

 

Answer: Flubaroo

Explanation: Flubaroo add-on when added to the Google Sheets can grade the quizzes. Flubaroo is an add-on that can grade multiple-choice or fill-in-blank assignments.

 

Get the full solution!

 

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with Google Apps For Education