Html Programming homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Html Programming: 

 

HyperText Markup Language is a markup language which is used to define the structure of the webpage. It tells the browser what to display and how to display, and the browser interprets and displays the content.  Further CSS is used for styling the webpage and JavaScript for adding functionalities in the webpage. 

 

 

Html Programming Sample Questions:

 

 

Question 1: HTML is used for:

 

A) Defining structure of the webpage 

B) Adding styling to the webpage

C) Adding functionality to the webpage 

D) None of these 

 

Answer: Defining structure of the webpage 

Explanation: HTML is used for defining structure of the webpage 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: HTML is:

 

A) Programming language 

B) Markup Language  

C) Styling Language 

D) None of these


Answer: Markup Language

Explanation: Programming languages add functionality like JavaScript, HTML is used for defining structure of the webpage so it is a markup language.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which tag is used for writing paragraphs in HTML?

 

A) <p>

B) <h1>

C) <h6>

D) <br>

Answer: <p>

Explanation: <p> tag is used for writing paragraphs

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: Which editor can we use to code HTML?

 

A) VS Code 

B) Sublime

C) Atom

D) All of these 


Answer: All of these 

Explanation: Any notepad can be used for writing HTML code.

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which tag would produce biggest heading in HTML

 

A) <h1>

B) <h2>

C) <h5>

D) <h6>

 

Answer: <h1>

Explanation: Correct order of biggest to smallest heading:
h1 > h2 > h3 > h4 > h5 > h6

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following are void elements?

 

A) <br>

B) <img>

C) <hr>

D) All of these 


Answer: All of these 

Explanation: All the elements which do not have any closing tag are called void elements.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which of the following is not a way to position element:

 

A) Static 

B) Absolute 

C) Fixed 

D) Inverted 

 

Answer: Inverted 

Explanation: Static is the default value for the position attribute, an element would be displayed in the normal flow.

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following is not a way to display HTML elements:

 

A) Inline

B) Inline-block

C) Block 

D) None 

E) All of these 

 

Answer: 

Explanation: Block element always starts from the new line.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: What are the different ways of linking CSS in HTML document:

 

A) Internal

B) External

C) Inline

D) All of the above 


Answer: All of the above 

Explanation: Inline: styling is done inside the HTML element using style attributes.

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following audio formats are supported by HTML:

 

A) Mp3

B) Wav

C) Ogg

D) All of these 

 

Answer: All of these 

Explanation: HTML supports all of these audio formats which are mp3, wav and ogg.

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

We Are Different from Others!

Help with Html Programming