HTML5 homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

HTML5: 

 

HTML5 is a markup language and is widely used in web development to structure a web page. It works as a guide and tells the browser what and where to display, further the browser interprets and displays the content on the web page. It is the 5th, the latest, and the most enhanced version of HTML.  

 

HTML5 Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following tag can be used to represent the applications section?

 

A) section

B) article

C) aside

D) None of these

 

Answer: section

Explanation: section tag can be used to represent the applications section in HTML5.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which of the following accepts only numerical value?

 

A) time

B) number

C) Both of these

D) None of these


Answer: number

Explanation: number accepts an only numerical value, there is an attribute called step which is used to set precision (by default precision is 1).

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following method can be used to get the current geographical location of the user?

 

A) geolocation.getCurrentPosition()

B) geolocation.getCurrentLocation()

C) geolocation.getWatchPosition()

D) None of these


Answer: geolocation.getCurrentPosition()

Explanation: geolocation.getCurrentPosition() method can be used to get the current geographical location of the user.

 

Get the full solution!


 

Question 4: When the window loses focus, which of the following attribute is triggered?

 

A) onLostFocus

B) onBlur

C) onBeforeLoad

D) None of these


Answer: onBlur

Explanation: onBlur is triggered when the window loses focus.

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which of the following is not an HTML5 exclusive element?

 

A) audio

B) nav

C) frameset

D) None of these

 

Answer: frameset

Explanation: The frameset was introduced in HTML4 and hence is not HTML5 exclusive element.

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: The wav file format is not supported by which of the following web browser?

 

A) Chrome

B) Firefox

C) Internet Explorer

D) None of these


Answer: Internet Explorer 

Explanation: wav and Ogg file formats are not supported by Internet Explorer web browser.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Android browsers support which of the following protocol?

 

A) HTTPS

B) HLS

C) FTP

D) None of these

 

Answer: HLS

Explanation: HLS is a new streaming protocol that was developed by Apple and is also known as HTTP Live Streaming (HLS).

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following drawing can be both interactive and dynamic?

 

A) SVG

B) Canvas Based

C) Both of these

D) None of these

 

Answer: SVG

Explanation: SVG is an XML-based vector image format. SVG drawings are both interactive and dynamic.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: In which of the following element end tag is not present?

 

A) command

B) code

C) details

D) None of these


Answer: command

Explanation: For command tag, the start tag is a must and the end tag is not present. command tag is introduced in HTML5 and is used to specify a command along with the user action.

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which element is removed in HTML5?

 

A) vlink

B) marginwidth

C) dir

D) None of these

 

Answer: dir

Explanation: dir element was used as a container for a directory or folder. Similar functionality can be achieved by unordered lists and hence dir element was removed in HTML5.

 

Get the full solution!

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with HTML5