Internet Programming homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Internet Programming: 

 

Writing markup and coding involved in website development is called Internet Programming. It includes web client, web content, network security and server scripting. Some common technologies used for website development are HTML, CSS, JavaScript, PHP and Pearl. 

 

 

Internet Programming Sample Questions:

 

 

Question 1: Which is the correct way to open a link in a new tab?

 

A) <a href="website url" target="_blank">

B) <a href="website url">

C) <a href="website url" target="new">

D) None of these

 

Answer: <a href="url" target="_blank">

Explanation: <a href="url" target="_blank">

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which keyword is used to declare variables in javascript?

 

A) variable

B) char 

C) string 

D) None of these


Answer: None of these

Explanation: var keyword

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Colors of RGB when hex values are as follows, #FF0000, #00FF00 and #0000FF.

 

A) Red, Blue and Green 

B) Blue, Green and Red

C) Green, Red and Blue 

D) Red Green and Blue 


Answer: Red, Green and Blue

Explanation: #FF0000 is equivalent to Blue color.

 

 

Get the full solution!


 

Question 4:  Which function in JavaScript is used to send messages to users and requests for input text?

 

A) promt() 

B) alert()

C) confirm()

D) None of these 


Answer: promt() 

Explanation: prompt() is used to send messages to users and requests input text.

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: What is the purpose of meta tags?

 

A) Stores information which is relevant for browsers and search engines.

B) Stores information which is relevant for JavaScript.

C) Stores information about the external links.

D) None of these

 

Answer: Stores information which is relevant for browsers and search engines.

Explanation: Meta tags do not appear on web

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which method of array object is used to remove and add array objects to the elements in an array?
 

A) splice

B) slice 

C) pop

D) None of these


Answer: splice

Explanation: splice adds or removes elements from an array.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: JavaScript is:

 

A) Object Oriented Language

B) Low Level Language

C) Object Based Language

D) None of these 

 

Answer: Object Based Language

Explanation: JavaScript is not purely Object Oriented 

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Whose precedence would be more if both variables have the same name?

 

A) Local variables

B) Global variables 

C) None of these

 

Answer: Local variables

Explanation: In JavaScript the precedence

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which variable type is volatile?

 

A) Dynamic 

B) Volatile

C) Mutable

D) None of these


Answer: Mutable

Explanation: Mutable variables are the variables

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which operator can be used to check whether a property exists or not?

 


A) exists

B) exist

C) in

D) None of these

 

Answer: in

Explanation: “in” used to check whether a property

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

We Are Different from Others!

Help with Internet Programming