iOS Programming homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

iOS Programming

 

iOS programming refers to the process of developing iOS applications. It is the process of making mobile applications for the Apple devices which includes iPhone, iPad and iPod Touch. These applications are created by the help of Swift Programming Language or  Objective-C, post creation these are deployed on the Apple’s App Store for the users to download. 

 

 

iOS Programming Sample Questions:

 

Computer Science Question Answers Pages
 

Question 1: Which of the following is not a feature of Swift?

 

A) It does not follows syntax similar to Objective-C 

B) It does not provides an easy way to write iOS applications 

C) Swift is not a multi-paradigm language

D) All of the above 

 

Answer: All of the above 

Explanation: Swift follows syntax which is similar to Objective-C

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which of the following keywords is not used in declaration?

 

A) subscript

B) internal

C) extension 

D) fallthrough


Answer: fallthrough

Explanation: subscript is used in declaration

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following is true for bool data type?

 

A) It can store more than three values 

B) It’s default value is false 

C) Both of these

D) None of these

Answer: None of these

Explanation: Boolean data type can store only two 

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: What is used to create mutable objects in Swift?

 

A) let 

B) var 

C) Both of these

D) None of these


Answer: var 

Explanation: var is used to create mutable objects in Swift.

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which keyword is used to create constants in swift?

 

A) const 

B) final 

C) let 

D) None of these

 

Answer: let 

Explanation: let is used to create constants in Swift.

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following control transfer statements are available in swift?
 

A) continue 

B) break 

C) fallthrough 

D) All of these


Answer: All of these

Explanation: There are a total of five control statements available

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: A function can return multiple values in swift using?

 

A) array 

B) tuple 

C) durable

D) None of these

 

Answer: tuple 

Explanation: A function can return multiple

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following types of collection are available in Swift?

 

A) Array and Library

B) Library and Dictionary

C) Both of these

D) None of these

 

Answer: None of these

Explanation: Swift have following type of connections to offer:

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is not a data type in Swift?

 

A) Double

B) Char  

C) Optional 

D) None of these


Answer: Char

Explanation: Double is a data type in swift and is used to store 64 bit floating point numbers.

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following is true about the bundle in iOS?

 

A) It is a class 

B) It can be used to send data 

C) It is a folder with .app extension 

D) None of these 

 

Answer: It is a folder with .app extension 

Explanation: Bundle is a directory which stores executable

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

We Are Different from Others!

Help with IOS Programming