J2EE homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

J2EE: 

 

J2EE is a Java-centric environment that is platform-independent and is used for building,  developing, and deploying web-based applications online. The J2EE platform consists of APIs, a set of services, and protocols. 

 

 

J2EE Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following method would be called first in case servlet is invoked?

 

A) start()

B) run()

C) init()

D) None of these

 

Answer: init()

Explanation: init() method would be called first in case servlet is invoked

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which one of the following is responsible for controlling communication between tiers in a multi-tier J2EE environment?

 

A) API

B) ACL

C) RMI

D) None of these


Answer: ACL

Explanation: ACL is responsible for controlling communication between tiers in a multi-tier J2EE environment

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: MIDP supports which of the following network connection?

 

A) HTTP

B) WAP

C) UDP

D) None of these

Answer: HTTP

Explanation: MIDP supports HyperText Transfer Protocol

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: CDC supports which of the following network connection?

 

A) UDP Datagrams 

B) HTTP Connections 

C) TCP sockets 

D) None of these


Answer: UDP Datagrams 

Explanation: The network connection that is supported by CDC is UDP datagrams.

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which package contains MIDP GUI classes?

 

A) javax.microedition.display

B) javax.microedition.lcd

C) javax.microedition.gui

D) None of these

 

Answer: None of these

Explanation: javax.microedition.lcdui package contains MIDP GUI classes

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following is known as heart of generic connection framework?

 

A) javax.microedition.Connector

B) javax.microedition.Connection

C) javax.microedition.SteamConnection

D) None of these


Answer: javax.microedition.Connection

Explanation: javax.microedition.Connection is known as heart of generic connection framework

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: JVM which supports CLDC does not support which of the following?

 

A) Reflection

B) JNI

C) Floating point numbers 

D) All of the above 

 

Answer: All of the above 

Explanation: JVM which supports CLDC does not support the following:
Reflection
JNI
Floating point numbers 

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Wireless session tracking supports which of the following techniques?

 

A) URL Rewriting 

B) Cookies 

C) Hidden Fields 

D) None of these

 

Answer: URL Rewriting 

Explanation: Wireless session tracking supports URL Rewriting.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: While compiling Java ME applications which of the following compilation option should be used?

 

A) preverify

B) bootclasspath

C) classpath

D) All of the above


Answer: bootclasspath

Explanation: While compiling Java ME applications bootclasspath is the compilation that can be used.

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: In MIDP, record store name can have a maximum length of?

 

A) 16 characters 

B) 32 characters 

C) 64 characters

D) None of these

 

Answer: 32 characters 

Explanation: In MIDP, the record store name can have a maximum length of 32 characters.


 

Get the full solution!

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with J2EE