Microsoft Excel homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Microsoft Excel

 

Structured Query Language is a Computer Language which is designed for Databases in order to retrieve and manage data in the relational database. It can perform the operations like storing, manipulating and retrieving data which is stored in a relational database with great ease. 

 

 

Microsoft Excel Sample Questions:

 

 

Question 1: A formula in MS Excel starts with?

 

A) f 

B) =

C) /

D) None of these

 

Answer: =

Explanation: Formula in MS Excel starts with “=”.
Example: = A1 + A2

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: In which extension excel files can be exported?

 

A) PDF

B) TXT

C) CSV

D) All of these


Answer: All of these

Explanation: Excel files can be exported in all of the above mentioned formats: PDF, CSV and TXT.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following is the right way to rename a cell?

 

A) By the help of rename option

B) By using name box

C) Double clicking on sheet name

D) None of these

Answer: Using name box

Explanation: The correct way to rename a cell in MS Excel is by using the name box which lies inside the formula m

 

 

Get the full solution!


 

Question 4:  Which function is used to calculate the result in the data table?

 

A) RESULT 

B) TABLE

C) CALCSUM

D) None of these


Answer: TABLE

Explanation: TABLE function is used to calculate the result in the data table.

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which function can be used to sort data in MS Excel?

 

A) Sort function

B) Filter function

C) Operator function

D) None of these

 

Answer: Filter function

Explanation: Filter function can be used to sort data in MS Excel.

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Border option in MS Excel is available under which tab?


 

A) Insert

B) View

C) Page Layout

D) None of these


Answer: None of these

Explanation: Border option in MS Excel is available under Home tab.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which of the following cannot be a zoom percentage?

 

A) 10

B) 125

C) 300

D) 500

 

Answer: 500

Explanation: Zoom range in excel is 10 to 400, so anything which is not in this range is invald. Hence 500 zoom percentage is invalid.

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Hyperlinks can be linked with?

 

A) Pictures

B) Text

C) Drawing Objects 

D) All of the above 

 

Answer: Text

Explanation: Links can only be with text.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is not a function in MS Excel?

 

A) SUM

B) AVG

C) MIN

D) MAX


Answer: AVG

Explanation: SUM is used to calculate sum
MIN is used to calculate minimum element
MAX is used to calculate maximum element 
AVG is not a function

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following can be used to show range from B1 to E5?

 

A) B1-E5

B) B1:E5

C) B1 to E5

D) None of these

 

Answer: B1:E5

Explanation: Colon is used to show range.


 

Get the full solution!

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with Microsoft Excel