Microsoft SQL 2012 homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Microsoft SQL 2012: 

 

Microsoft SQL Server is an RDBMS (Relation Database Management System) that was developed by Microsoft. Its primary function is to store and retrieve data that is requested by the applications (Application can be on the same computer or on a different computer across a network).

 

Microsoft SQL 2012 Sample Questions:

 

 

Question 1: Microsoft SQL Server is a type of which database?

 

A) Relational Database 

B) Centralized Database 

C) Distributed Database

D) None of these

 

Answer: Relational Database 

Explanation: Microsoft SQL Server is an RDBMS (Relation Database Management System).
RDBMS stores the data in the form of rows and columns, it is a subset of DBMS.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which of the following is the correct size of the page in Microsoft SQL Server?

 

A) 1 kb

B) 2 kb

C) 4 kb

D) None of these


Answer: None of these

Explanation: Page can be defined as the fundamental unit of storing data in Microsoft SQL Server and the size of a page is 8 kb.

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following statements are true about Microsoft SQL Server?

 

A) It is not an ORDBMS

B) It is platform-independent 

C) It is only GUI based

D) None of these


Answer: None of these

Explanation: It is an ORDBMS. 
It is platform-dependent. 
It is both command and GUI-based.

 

Get the full solution!


 

Question 4: How many types of components are supported by SQL Server which works in client-server architecture?

 

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4


Answer: 2

Explanation: Following are the types of components that are supported by SQL Server which works in a client-server architecture:
Server
Workstation

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which of the following is the correct number of file groups in Microsoft SQL Server?

 

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

 

Answer: 2

Explanation: There are the following two file groups in Microsoft SQL Server:
Primary: it contains the primary data file and other files that are not assigned to any other group.
User-Defined: file groups that are specified by using the file group keyword in the statement to create or alter the database. 

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following SQL function can count the number of rows in a SQL query?

 

A) COUNT()

B) SUM()

C) COUNT(*)

D) None of these


Answer: COUNT(*)

Explanation: COUNT(*) counts the number of rows in a SQL query, moreover it considers null value rows too.

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which of the following is the correct command for removing ROW from a table named CUSTOMER?

 

A) REMOVE FROM CUSTOMER

B) DROP FROM CUSTOMER

C) DELETE FROM CUSTOMER

D) None of these

 

Answer: DELETE FROM CUSTOMER

Explanation: DELETE command can be used for removing existing ROW from a table. It can be used with the WHERE clause for deleting specific ROWS.

 

Get the full solution!


 

Question 8: Join can be used with how many tables?

 

A) 1

B) 2

C) 3

D) All of these

 

Answer: All of these

Explanation: Join can be used with any number of tables. The join conditions required for n tables are n-1.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is not a valid aggregate function?

 

A) SUM

B) AVG

C) MIN

D) None of these


Answer: None of these

Explanation: Following are the valid aggregate functions:
SUM
AVG
MIN
MAX
COUNT

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following are valid foreign key constraints?

 

A) CASCADE

B) SET NULL

C) NO ACTION

D) Both B and C

 

Answer: Both B and C

Explanation: SET NULL and NO ACTION are both valid foreign key constraints whereas CASCADE is not a foreign key constraint.

 

Get the full solution!

 

 

 

Computer Science Question Answers Pages


 

We Are Different from Others!

Help with Microsoft SQL 2012