Programming In Assembly Language homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Programming In Assembly Language

Our experts are available 24/7 to help you with Programming In Assembly Language

Programming In Assembly Language: 

 

It is a low level programming language which is used in computers and other programmable devices specific to particular computer hardware. Utility program called assembler is responsible for converting assembly code into executable machine code.

 

 

Programming In Assembly Language Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following are advantages of assembly language?

 

A) Memory required and execution time is less

B) It handles hardware specific complex jobs easily

C) It is a great choice for time crucial jobs 

D) All of the above 

 

Answer: All of the above 

Explanation: Assembly language requires less memory and takes less time for execution as it is a low level language and closer to the machine language.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: MOV and ADD instructions are called?

 

A) Operators 

B) Commands

C) OP-Code

D) None of these


Answer: OP-Code

Explanation: OP-Code is the portion which specifies which operation needs to be performed.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Object code is stored by assembler in?

 

A) Cache

B) Main Memory

C) Secondary Memory

D) None of these

Answer: None of these

Explanation: When the object code is compiled, the Magnetic

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: Which utility program is responsible for bringing the object code into memory for execution?

 

A) Loader

B) Fetcher 

C) Linker

D) None of these


Answer: Loader

Explanation: Loader is the utility program

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: All the names and the corresponding values are stored by assembler in?

 

A) Value map set

B) Symbol table 

C) Special purpose register 

D) None of these

 

Answer: Symbol table 

Explanation: All the names and the corresponding

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following should be the last statement of the source program? 
 

A) Stop

B) End 

C) Return 

D) None of these


Answer: End

Explanation: End should be the last statement

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: End of the execution of the program is specified by which directive?

 

A) End

B) Return

C) Stop

D) None of these

 

Answer: Return

Explanation: Return directive is responsible for termination

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which directive is used for specifying and assigning the memory required for the block of code?

 

A) Reserve 

B) Assign

C) Set

D) None of these

 

Answer: Reserve 

Explanation: Reserve directive is responsible

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: What does machine language instruction consist of?

 

A) Operand field

B) Operation code field 

C) Both of these

D) None of these


Answer: Both of these

Explanation: Machine language instruction consists

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: What is used for writing assembly language programs?

 

A) Hex code

B) Octal code  

C) ASCII code 

D) None of these

 

Answer: None of these

Explanation: Mnemonics is used

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

Programming in C and C Plus Plus Programming in Java Internet Programming 
 
Screen Readers Android Programming Programming in Python
 
IOS Programming Programming in Dotnet HTML Programming