Programming In .Net homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Programming In .Net

Our experts are available 24/7 to help you with Programming In .Net

Programming In .Net: 

 

.Net is a framework, designed and developed by Microsoft which is helpful in developing software applications for web, windows and phone. It is equipped with a large class library which is known as Framework class library and provides interoperability across several programming languages. 

 

 

Programming In .Net Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following jobs can be done by the garbage collector?

 

A) Closing unclosed files

B) Freeing memory of the stack 

C) Both of these

D) None of these

 

Answer: None of these 

Explanation: Garbage collector can perform following jobs: 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: What does boxing allows users to convert in .net?

 

A) value type to reference type

B) reference type to value type 

C) Both of  these

D) None of these


Answer: value type to reference type 

Explanation: Boxing is used for storing type value inside the garbage collected heap.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Global assembly cache can store which of the following cache?

 

A) Private assemblies

B) Public assemblies

C) Friend assemblies

D) None of these

Answer: None of these

Explanation: Global assembly can store shared assemblies.

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: Which of the following is .net type hierarchy root?

 

A) System.Base

B) System.Root

C) System.Object

D) None of these


Answer: System.Object

Explanation: System.Object is the root of

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Common Language Runtime is targeted by which code?

 

A) Managed Code

B) Unmanaged Code

C) Native Code 

D) Distributed Code 

 

Answer: Managed Code

Explanation: Managed Code is executed by

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which of the following security features are provided by the .net application?

 

A) Pin Security

B) Authentication Security

C) Biorhythm Security

D) None of these 


Answer: None of these 

Explanation: Following security features are provided by the .net application

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Data across users can be maintained by which object?

 

A) Application Object 

B) Server Object

C) Response Object

D) None of these

 

Answer: Application Object 

Explanation: Data across users can be maintained using Application Object.

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Name the method which is fired first when a page is loaded?

 

A) Init()

B) Unload()

C) Load()

D) None of these

 

Answer: Init()

Explanation: Init() is the first method which

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: How many different types of cache dependencies are there in ASP.NET? 

 

A) 3

B) 4

C) 5

D) None of these


Answer: 5

Explanation: There are 5 cache dependencies that are available in ASP.NET.

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: How many caching locations are there in ASP.NET?

 

A) 2

B) 3

C) 4

D) None of these

 

Answer: 4

Explanation: There are a total of 4 caching locations in ASP.NET.

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

Programming in C and C Plus Plus Programming in Java Internet Programming 
 
Screen Readers Android Programming Programming in Python
 
IOS Programming Programming in Assembly Language HTML Programming