Programming In Java homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Programming In Java: 

 

Java is a high level, class based, object oriented, secured and general purpose programming language. It is a great choice for the developers for creating games, web and mobile applications. The features like multithreading and platform independent compilation makes it stand out from other programming languages.

 

 

Programming In Java Sample Questions:

 

 

Question 1: Who is responsible for converting a java program to java bytecode?

 

A) JVM

B) Java Compiler

C) JIT

D) None of these

 

Answer: B) Java Compiler

Explanation: Java Virtual Machine is responsible for converting bytecode to executable java code.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Who is responsible for converting bytecode to machine-specific executable code.

 

A) JDK

B) JVM

C) Java Compiler

D) None of these


Answer: B) JVM

Explanation: Java Development Kit enables us to create

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following is true about ArrayList?

 

A) It is resizable 

B) It can be found in java.util package 

C) It has get() and add() methods

D) All of these 

 


Answer: All of these 

Explanation: ArrayList is a resizable array which can be used after importing the java.util package.

 

 

Get the full solution!


 

Question 4:  Which of the following is true about Lambda Expressions?

 

A) Lambda expressions must need a name

B) It cannot have 0 parameters

C) Both of these

D) None of these


Answer: D) None of these

Explanation: Lambda expressions are close to methods, they can take parameters and return a value.

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: For Method Overloading, methods can have:

 

A) Same method name 

B) Different number of parameters 

C) Different type of parameters

D) All of the above

 

Answer: D) All of the above

Explanation: Method overloading means functions having the same name but having different numbers of types of parameters.

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: Which keyword is used to declare a variable as constant in java?
 

A) const

B) final

C) Both of these

D) None of these


Answer: B) final

Explanation: final keyword is used to declare any

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which signatures of methods are mandatory?

 

A) Method Name 

B) Return Type 

C) Access Specifier 

D) Both A and B

E) All of these 

 

Answer: D) Both A and B

Explanation: A method can have 5 signatures:


Method Name: it is mandatory, we would need it to call the function. 

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Which of the following are the properties of constructor in java?

 

A) They cannot have the same name as the class name.

B) They have a return type 

C) They are called automatically when an object is created 

D) All of these 

 

Answer: C) They are called automatically when an object is created 

Explanation: Constructors are the methods inside the class which have the same name as the class and have no return type. They are called automatically when an object of the class is created. They are used to initialize the objects.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is not a way to create objects in java?

 

A) New keyword

B) Clone method

C) Both of these 

D) None of these 


Answer: C) Both of these 

Explanation: new keyword is the most basic way to create objects of the class

 

Get the full solution!


 

Question 10: In Static Classes:

 


A) All variables and methods of class are static

B) Constructor is private 

C) Can only be accessed using class name

D) All of the above 

 

Answer: D) All of the above 

Explanation: All the variables inside the static classes are static, it has a private constructor so now the only way to access it is using the class name.

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

We Are Different from Others!

Help with Programming In Java