Programming In Python homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Programming In Python

Our experts are available 24/7 to help you with Programming In Python

Programming In Python: 

 

Python is a general purpose, high level, interpreted programming language. It is very popular and used for a variety of purposes including web development, machine learning, and data science. Python is easy to learn because of its syntax and is well suited for beginner programmers.

 

 

Programming In Python Sample Questions:

 

 

Question 1: Which of the following is not a Data Type in python?

 

A) str 

B) char 

C) int 

D) complex 

 

Answer: char 

Explanation: str is string data type and is used to store strings.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which list method can be used to remove the last element from the list?

 

A) pop() 

B) remove()

C) index()

D) Both A and B


Answer: Both A and B

Explanation: pop() is used to remove the last element from the list.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Which of the following is true about Tuples?

 

A) Tuples are mutable 

B) Tuples are written in square brackets 

C) Tuples cannot have duplicate items

D) None of these

Answer: None of these

Explanation: Tuples are immutable 

 

 

Get the full solution!


 

Question 4:  Which of the following is invalid variable name in Python?

 

A) __var

B) var 

C) raise

D) __with__


Answer: raise

Explanation: It is invalid variable name in python

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: What would be the output of the following code:

print(0xC + 0xD + 0xE)

 

A) 164

B) 39

C) 0xC + 0xD + 0xE

D) None of these

 

Answer: 39

Explanation: Values are given in Hexadecimal so first of all

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: What would be the output of the following code:

print(print(“tutoreye”))
 

A) tutoreye none

B) none tutoreye

C) tutoreye 8

D) 8 tutoreye


Answer: tutoreye none

Explanation: Inner print function is going

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Total number of keywords in python are:

 

A) 33

B) 34

C) 35

D) 36

 

Answer: 33

Explanation: There are a total of 33 keywords in python which are listed below..

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: What would be the output of the following code:

_ = “tutoreye”
print(_)

 

A) Error

B) tutoreye 

C) _

D) None of these

 

Answer: tutoreye 

Explanation: _ is a valid name for

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Which of the following is true about sets in python?

 

A) Sets are unordered 

B) Sets are unchangeable 

C) Sets do not allow duplicate values 

D) All of the above 


Answer: All of the above 

Explanation: Sets are unordered, unchangeable

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: What do we call a function which is defined inside a class?

 

A) Function

B) Method 

C) Class

D) None of these

 

Answer: Method 

Explanation: If a function is defined inside

 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

Programming in C and C Plus Plus Programming in Java Internet Programming 
 
Screen Readers Android Programming IOS Programming
 
Programming in Assembly Language Programming in Dotnet HTML Programming