SQL homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

SQL: 

 

Structured Query Language is a Computer Language which is designed for Databases in order to retrieve and manage data in the relational database. It can perform the operations like storing, manipulating and retrieving data which is stored in a relational database with great ease. 

 

 

SQL Sample Questions:

 

 

Question 1: Select the invalid SQL Type.

 

A) DECIMAL

B) CHARACTER

C) NUMERIC

D) None of these

 

Answer: DECIMAL

Explanation: CHARACTER can store upto 8000 characters and is a fixed width character data type.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Select the command which is not a DDL command.

 

A) CREATE

B) ALTER

C) DROP

D) None of these 


Answer: None of these 

Explanation: DDL commands are used for defining structure of the database, table etc. Following are

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Select the valid Transaction Control Commands.

 

A) GRANT

B) REVOKE

C) Both of these

D) None of these

Answer: None of these

Explanation: GRANT and REVOKE are DCL(Data Control Language) Commands and are used for controlling the database. A user can only access if he has rights or permission to access the data.

 

 

Get the full solution!


 

Question 4:  Which of the following is not a valid view?

 

A) Simple View 

B) Complex View

C) Dynamic Management View

D) All of these


Answer: All of these

Explanation: Following are the valid SQL Views

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which datatype is used for storing unstructured data in a column?

 

A) VARCHAR

B) NUMERIC 

C) CHAR

D) None of these

 

Answer: RAW

Explanation: RAW is the datatype which is used for storing unstructured data in a column. 

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: What would be returned by the following code:

 

INSTR(‘TutorEye’, ‘E’)
 

A) 5

B) 6

C) ‘Ye’

D) None of these


Answer: 6

Explanation: It would return the numeric value of the specified character’s first occurrence

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which transactional command permanently updates the database?

 

A) TRUNCATE 

B) ROLLBACK

C) COMMIT

D) None of these

 

Answer: COMMIT

Explanation: TRUNCATE is not a transactional command.

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: Some rows which do not have matching values can be returned in which join?

 

A) LEFT Join

B) RIGHT Join

C) EQUI Join

D) None of these

 

Answer: None of these

Explanation: LEFT Join: It returns the unmatched values only from the left table.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Select the correct order for the following SQL statements:

 

A) SELECT, WHERE, GROUP BY, HAVING

B) SELECT, WHERE, HAVING, GROUP BY

C) SELECT, HAVING, WHERE, GROUP BY

D) None of these


Answer: SELECT, WHERE, GROUP BY, HAVING

Explanation: In SQL, 

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which of the following can be used to get all the names starting with ‘t’?

 

A) LIKE “%t%”

B) LIKE “%t_”

C) LIKE “t_”

D) None of these

 

Answer: None of these 

Explanation: % means zero or more characters.
_ means one character.
So the correct answer should be: LIKE “t%”, t followed by any number of characters.


 

Get the full solution!

 

Computer Science Question Answers Pages
 

We Are Different from Others!

Help with SQL