Web Applications and Databases homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Best Homework Help For Web Applications and Databases

Our experts are available 24/7 to help you with Web Applications and Databases homework problems!

Web Applications and Databases:

Web applications are the application software that runs on a web server. They are different from the computer-based computer programs that run locally on the user’s Operating System. Web applications are different and can be accessed by the user with the help of a web browser and an active network connection. A database can be defined as an organized collection of structured information or data.

 

Web Applications and Databases Sample Questions:

Question 1: Which of the following serves the web pages?

 

(a) Host

(b) Client

(c) Server

(d) Router 


Answer: (c)

Explanation: The server is a special computer that provides resources, data, services, or programs to other computers (clients), over a network.

 

Get the full solution!

 

Question 2: Which of the following computer requests web pages from the server?

 

(a) Host

(b) Server 

(c) Client

(d) Router


Answer: (c)

Explanation: The client can be defined as software or hardware that accesses the services provided by the server in the client-server model of Computer Networks.

 

Get the full solution!

 

Question 3: Which of the following web pages is not interactive and its primary purpose is to display information only?

 

(a) Dynamic

(b) Server

(c) Client

(d) Static


Answer: (d)

Explanation: Static webpages are used for the purpose of displaying information to the user which is exactly stored in the format to be displayed, unlike the dynamic web pages which are generated by the web applications.

 

Get the full solution!

 

Question 4: Which of the following can initialize a new instance of the Line Class?

 

(a) Border

(b) Line()

(c) Surround 

(d) None of these
 

Answer: (b)

Explanation: Line() is a constructor and it is used for the purpose of initializing a new instance of the Line class.

 

Get the full solution!

 

Question 5: Which term refers to text that cannot be modified by the user?

 

(a) Constant

(b) Dynamic

(c) Static

(d) Hardcoded


Answer: (c)

Explanation: The most common sort of text is static text. When you need to add text to the Stage, Buttons, or any other text that doesn't need to update or load from an external source, utilise static text.

 

Get the full solution!

 

Question 6: A relational database is made up of a collection of ?

 

(a) Tables

(b) Fields

(c) Records

(d) Keys


Answer: (a)

Explanation: Fields are the relation or table's columns. Each row in a relation is referred to as a record.

 

Get the full solution!

 

Question 7: Using which method, the problem of ordering the update in multiple updates can be avoided?

 

(a) Set

(b) Where

(c) Case

(d) When


Answer: (c)

Explanation: The order of updating tuples can be added using case statements.

 

Get the full solution!

 

Question 8: Which of the following is referred to by the phrase "NTFS"?

 

(a) New Technology File System

(b) New Tree File System

(c) New Table type File System

(d) Both A and C


Answer: (a)

Explanation: The FAT 32 file structure was used to store and handle files in older operating systems ( or File Allocation Table).

 

Get the full solution!

 

Question 9: The tuples of the relations can be in which order?

 

(a) Any

(b) Same

(c) Sorted

(d) Constant


Answer: (a)

Explanation: Only the values are counted. The order of the tuples does not matter.

 

Get the full solution!

 

Question 10: Which of the following terms refers to many copies of the same data (or information) occupying memory space?

 

(a) Data Repository

(b) Data Inconsistency

(c) Data Mining

(d) Data Redundancy


Answer: (d)

Explanation: When more than one copy of the exact same data exists in many locations, this is known as data redundancy.

 

Take Web Applications and Databases Homework Help Today!

 

Computer Science Q/A Pages

We Are Different from Others!

Help with Web Applications And Databases