Area of a Triangle homework Help at TutorEye

Area of a Triangle:

The area of an object would be the amount of space covered by its flat surface. Hence, the area of a triangle would be space occupied within its three sides. The area is measured under the metric system of units as square centimeters cm2, square meters m2.


The formula used to compute the area of a triangle is. A=(1/2)bh. 


Where b is the base of the triangle, and h is the height of the triangle.

 

Area of a Triangle Sample Questions:

Question 1: Find the area:
 

triangle


Answer: 12cm2

Explanation: The area would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 2: Compute the area:
 

triangle 1


Answer: 10 cm2

Explanation: The area would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 3: Find the area of the shape.
 

triangle 9


Answer: 20 in2

Explanation: The area would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 4: Find the area of the shape.
 

triangle 2


Answer: 5 cm2

Explanation: The area would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 5: The following triangle has an area of 16 square units. Find the missing side.
 

triangle 5


Answer: 4 units

Explanation: The area covered by the object would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 6: The following triangle has an area of 6 square units. Find the missing side.
 

triangle 4
 

Answer: 4 units

Explanation: The area covered by the object would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 7: The following figure has an area of 9 square units. Find the missing side.

triangle 5


Answer: 3 units

Explanation: The area covered by the object would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 8: Calculate the area of the following right-angled triangle.
 

triangle 6

Answer: 11.6 unit2

Explanation: The area would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 9: Calculate the area of the following right-angled triangle.
 

triangle 7

Answer: 7.82 unit2

Explanation: The area would be, A=(1/2)bh.

 

Get the full solution!

 

Question 10: Calculate the area of the triangle.
 

triangle 8

Answer: 4 unit2

Explanation: The area would be, A=(1/2)bh.

 

Take Area of a Triangle Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Area Of A Triangle