Arithmetic Advanced Operations homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Best Homework Help For Arithmetic Advanced Operations

Our experts are available 24/7 to help you with Arithmetic Advanced Operations homework problems!

Arithmetic Advanced Operations:

Arithmetic is that branch of mathematics where we study various types of numbers and solve problems using basic operations like addition, subtraction, multiplication, and division.

There are more advanced operations like square, cubes, percentages, square roots, cube roots , logarithm etc.

 

Arithmetic Advanced Operations Sample Questions:

Question 1: If =  5


Find the value of

 

(a) 1

(b)

(c)

(d) 0


Answer: (b)

Explanation:  = 

 

Get the full solution!

 

Question 2: Calculate 

 

(a) 0

(b) 0.5

(c) 1

(d) 4


Answer: (c)

Explanation:  = 

 

Get the full solution!

 

Question 3:  

 

(a) 1000

(b) 4

(c) 74

(d) 0.25


Answer: (b)

Explanation:  = 

 

Get the full solution!

 

Question 4:  =

 

(a) 2

(b) 605

(c) 0.5

(d) 39


Answer: (c)

Explanation: 

 

Get the full solution!

 

Question 5: Find the value of  + 43 x 21

 

(a) 64

(b) 256

(c) 4096

(d) 2048


Answer: (c)

Explanation:  + 48 X 21

 

Get the full solution!

 

Question 6: Find the sides of right angled triangle whose smallest side is 8

 

(a) 6,8,10

(b) 8,10,12

(c) 8,15,17

(d) Not possible to construct


Answer: (c)

Explanation: Let n = 8
 

Get the full solution!

 

Question 7: In a 200m race, P beats Q by 35m or 7 seconds. What is P’s time over the course.

 

(a) 36

(b) 35

(c) 34

(d) 33


Answer: (d)

Explanation: In 7 sec = 35 m 
Speed = 5 m/s

 

Get the full solution!

 

Question 8:  is equal to

 

(a)

(b)

(c) 41

(d) None of these


Answer: (c)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 9: Find the sum of numbers from 1 to 40

 

(a) 840

(b) 420

(c) 720

(d) 820


Answer: (d)

Explanation: Sum of n numbers = 

 

Get the full solution!

 

Question 10: How many numbers are divisible by 7 and 5 in between 100 and 400.

 

(a) 7

(b) 11

(c) 13

(d) 9


Answer: (d)

Explanation:  LCM of 7 and 5 = 35 

35 divides 100 by 2 times

 

Take Arithmetic Advanced Operations Homework Help Today!

We Are Different from Others!

Help with Arithmetic Advanced Operations