Degrees to Radians homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Degrees to Radians:

Measurement of an angle can be represented by Degrees or Radians, which are two different measuring systems for angles. The value 180° is equivalent to π radians. We can convert between radian and degree using the following formula.


t=πx/180°                                                                      x=180°t/π

 

Degrees to Radians Sample Questions:

Question 1: Convert 30° into radians. Write in terms of π.


Answer: π/6

Explanation: Plug the value in the formula.

 

Get the full solution!

 

Question 2: Convert 120° into radians. Write in terms of π


Answer: 2π/3

Explanation: Plug the value in the formula.

 

Get the full solution!

 

Question 3: In a circle, having a center at O, ∠BOD=150°. Write this measure in terms of radians.

 

Answer: 5π/6

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 4: Convert 75° into radians. Use π=3.14.


Answer: 1.3

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 5: Convert 440° into radians. Use π=3.14.


Answer: 7.68

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 6: In a circle, having a center at O, AOB=150°. Write this measure in terms of radians.


Answer: 5π/6

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 7: Write 286.62° in terms of radians. Use π=3.14.


Answer: 5 Radians

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 8: Write 315° in terms of radians.


Answer: 7π/4

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 9: Write 225° in terms of radians.


Answer: 5π/4

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 10: Write 150° in terms of radians.


Answer: 5π/6

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Take Degrees to Radians Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Degrees To Radians