Degrees to Radians homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Degrees to Radians

Our experts are available 24/7 to help you with Degrees to Radians homework problems!

Top Questions

1.I have a calculation doubt. How do we calculated an x% charge on every y% breach of total z% breach. ...

E.g. 5% charge on every 10% breach of the total breach of 102%. Any short summed-up formula?
View More

2.Alberto ran 4/5 kilometer on Monday. On Tuesday, he runs 91/0 of the distance he ran ...

How far did he run on Tuesday? Enter your answer in the box as a fraction in simplest form.
View More

5.You will be assembling 4 expressions using order of operations. The trick to this project is that you’ll be ...

ou’ll be using the same 4 numbers written in the same order. The only thing that will change in each expression will be the tools you’ll use from your toolbox. The tools that you’ve learned so far for order of operations are parentheses, exponents, multiplying, dividing, adding, and subtracting. Here are the four numbers. Keep them in this order: 18 2 4 3 Here are the tools in your toolbox: The 2 and 3 represent exponents, so you are allowed to square or cube a number. Listed below are the values you need to create. 21 = 67 = -6 = 103 =
View More

8.An electronics dealer offers a discount of 10% on the Marked price of Electronics. He still makes a profit of ...

profit of 20%. If his gain on the sale of one electronic item is rupees 4500 find the Marked price of the electronic item.
View More

Degrees to Radians:

Measurement of an angle can be represented by Degrees or Radians, which are two different measuring systems for angles. The value 180° is equivalent to π radians. We can convert between radian and degree using the following formula.


t=πx/180°                                                                      x=180°t/π

 

Degrees to Radians Sample Questions:

Question 1: Convert 30° into radians. Write in terms of π.


Answer: π/6

Explanation: Plug the value in the formula.

 

Get the full solution!

 

Question 2: Convert 120° into radians. Write in terms of π


Answer: 2π/3

Explanation: Plug the value in the formula.

 

Get the full solution!

 

Question 3: In a circle, having a center at O, ∠BOD=150°. Write this measure in terms of radians.

 

Answer: 5π/6

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 4: Convert 75° into radians. Use π=3.14.


Answer: 1.3

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 5: Convert 440° into radians. Use π=3.14.


Answer: 7.68

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 6: In a circle, having a center at O, AOB=150°. Write this measure in terms of radians.


Answer: 5π/6

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 7: Write 286.62° in terms of radians. Use π=3.14.


Answer: 5 Radians

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 8: Write 315° in terms of radians.


Answer: 7π/4

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 9: Write 225° in terms of radians.


Answer: 5π/4

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Get the full solution!

 

Question 10: Write 150° in terms of radians.


Answer: 5π/6

Explanation: Plug the value of the angle in radians.

 

Take Degrees to Radians Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

30 60 90 Triangles Radians to Degrees