Derivative Functions homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Derivative Functions

Our experts are available 24/7 to help you with Derivative Functions homework problems!

Derivative Functions:

The derivative function is used to differentiate the given function at all the points in the domain of the function where the derivative exists.


It is calculated by the formula f’(x) = Derivative Functions Formula

 

Derivative Functions Sample Questions:

Question 1: Find the derivative of a function f(x) = x^2 + 2x +4

 

(a) x

(b) 2x+1

(c) 2(x+1)

(d) x+1


Answer: (b)

Explanation: f'’(x) = Explanation 1

 

Get the full solution!

 

Question 2: The position of particle is along s(t) = 4t^2-2t+7, find the velocity of the particle

 

(a) 4t+2 

(b) 8t – 2

(c) 4t -2

(d) 4(2t - 2)


Answer: (a)

Explanation: s(t) = 4t^2-2t+7

 

Get the full solution!

 

Question 3: Find the slope of the curve 4x^2 +4= 3+f(x) at x = 1

 

(a) 16

(b) 15

(c) -3

(d) 8


Answer: (d)

Explanation: f'’(x) = Explanation 3

 

Get the full solution!

 

Question 4: Check the differentiation of  x sinQuestion 4 at x =0

 

(a) 0

(b) Infinite

(c) 1

(d) Does Not Exist


Answer: (d)

Explanation: Limit does not exist hence the function is not differentiated at x =0

 

Get the full solution!

 

Question 5: f(x) = 3x^2-4x+6 find f’’(x)

 

(a) 3

(b) -3

(c) 6

(d) -6


Answer: (c)

Explanation: f(x) = 3x^2-4x+6,    f(x+h) = 3(x+h)^2 -4(x+h) +6

 

Get the full solution!

 

Question 6: Find the differentiation of y = Question 6

 

(a) 2a (ax+b)^

(b) na (ax+b)^n-i  

(c) na (ax+b)^

(d) n(ax+b)^n-i


Answer: (b)

Explanation: Explanation 6

 

Get the full solution!

 

Question 7: If f(x) =  tan Question 7, then f’(Question 7.1)=

 

(a) Question 7 a

(b) Question 7 b

(c) Question 7 c

(d) Question 7 d


Answer: (a)

Explanation:  f(x) = tanExplanation 7

 

Get the full solution!

 

Question 8: Question 8 =

 

(a) 2xcosx^2

(b) cosx^2

(c) 2xcos^2x 

(d) 2cosx^2


Answer: (d)

Explanation: Explanation 8 = Explanation 8.1 2x

 

Get the full solution!

 

Question 9: f(x) =  tan^-1x, f (cotx)=

 

(a) Question 9 a

(b) sin^2x

(c) cos^2x

(d) sec^2x


Answer: (b)

Explanation: f(x) = tan^-1x

 

Get the full solution!

 

Question 10: The derivative of natural exponential function can be found by using

 

(a) Implicit functions

(b) Using byparts law 

(c) Limit of differentiation

(d) Simple differentiation


Answer: (c)

Explanation: Explanation 10 f(x) = Explanation10.1 (using the limit of differentiation)

 

Take Derivative Functions Homework Help Today!

 

 

Related Webinar & Edtech Discussions

ONLINE CLASS FOR DERIVATIVES RULES