Differentiating Trigonometric Functions homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Best Homework Help For Differentiating Trigonometric Functions

Our experts are available 24/7 to help you with Differentiating Trigonometric Functions homework problems!

Differentiating Trigonometric Functions:

The process of finding derivatives of trigonometric functions.

 

Differentiating Trigonometric Functions Sample Questions:

Question 1: Find the first derivative of y,


 

(a) sin^2x

(b) -sin^2x

(c) cos^2x

(d) None


Answer: (b)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 2: Find dy/dx,


 


Answer: (c)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 3: 
 



Answer: (a)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 4: 
 



Answer: (d)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 5: Which of the following is correct?

 

(a) sin(x±y) = sinx.cosy ± cosx.siny

(b) sin(x±y) = sinx.siny ± cosx.cosy

(c) Both

(d) None


Answer: (a)

Explanation: The sum and difference of two angels.

 

Get the full solution!

 

Question 6: 
 



Answer: (a)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 7: 


Answer: (a)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 8: Which is true for cosec^-1x ?
 


Answer: (c)

Explanation:

 

Get the full solution!

 

Question 9: Which is not a squared identity?

 

(a) sin^2x + cos^2x = 1

(b) 1+ tan^2x = sec^2x

(c) 1+cot^2x = cosec^2x

(d)  Cos^2x – sin^2x = 1


Answer: (d)

Explanation: Remaining three indenties are squared idenity.

 

Get the full solution!

 

Question 10: 

 


Answer: (c)

Explanation:

 

Take Differentiating Trigonometric Functions Homework Help Today!

We Are Different from Others!

Help with Differentiating Trigonometric Functions