Differentiation of Polynomial and Exponential homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Differentiation of Polynomial and Exponential homework Help at TutorEye

Get 24/7 Differentiation of Polynomial and Exponential assistance at TutorEye. Our experts will help you understand the concepts, formulas to apply and solve homework problems for achieving better grades in class.

Differentiation of Polynomial and Exponential:

For differentiation of polynomial functions, we use power rules and the basic differentiation rules.
 

differentiation of polynomial functionsdifferentiation of polynomial function


And for the differentiation of exponential function we use the formula of differentiation of exponential functions


differentiation of exponential functiondifferentiation of exponential functions

 

Differentiation of Polynomial and Exponential Sample Questions:

Question 1: Differentiate Question 1

 

(a) Question 1 a

(b) Question 1 b

(c) Question 1 c

(d) Question 1 d


Answer: (b)

Explanation: Explanation 1(Explanation 2)

 

Get the full solution!

 

Question 2: Differentiate  y= 13x^4 − 6x^3 − x− 1

 

(a) 52 x^3 – 18x^2 -1 

(b) 72 x^3 – 9x^2 -1

(c) 52 x^3 – 18x^2 

(d) x^3 – x^2 -1


Answer: (a)

Explanation: On using the formula formulaExplanation 2

 

Get the full solution!

 

Question 3: What is the slope of a line 3x- 4x^2 at x =2.

 

(a) 13

(b) 15

(c) -13

(d) 12


Answer: (c)

Explanation: f'’(x) = 3- 8x

Get the full solution!

 

Question 4: Find the differentiation of Find the differentiation of

 

(a) Question 4 a

(b) Question 4 b

(c)Question 4 c

(d) Question 4 d


Answer: (d)

Explanation: Explanation 4Explanation 4.1

 

Get the full solution!

 

Question 5: Differentiate Question 5

 

(a) Question 5 a

(b) Question 5 b

(c) Question 5 c

(d) Question 5 d


Answer: (d)

Explanation: Explanation 5Explanation 5.1

 

Get the full solution!

 

Question 6: Find Explanation 5.1Question 6

 

(a) Question 6 a

(b) Question 6 b

(c) Question 6 c

(d) Question 6 d


Answer: (c)

Explanation: Explanation 6Explanation6.1

 

Get the full solution!

 

Question 7: Differentiate Question 7

 

(a) x^2Question 7 a

(b) Question 7 b

(c) 5Question 7 c

(d) -3x^2Question 7 d


Answer: (d)

Explanation: Explanation 7Explanation7.1

 

Get the full solution!

 

Question 8: Differentiate e^x (4x^2-2x +2)

 

(a) 2e^x (4x^2 +6x )

(b) e^x (8x^2 +6x )

(c) 2x^ex (2x+3 ) 

(d) e^x (4x2 +6)


Answer: (c)

Explanation: y' = e^x (4x^2 -2x +2) + e^x (8x-2)

 

Get the full solution!

 

Question 9: f(x) = 9x^2 + 4x + 5 then find the value of f'(-1)

(a) -13

(b) 12

(c) -14

(d) 14


Answer: (c)

Explanation: f’(x) = 18x +4 

 

Get the full solution!

 

Question 10: Differentiate Question 10

 

(a) Question 10 a

(b) Question 10 b

(c) Question 10 c

(d) Question 10 d


Answer: (b)

Explanation: y' = Explanation 10 Explanation 10.1

 

Take Differentiation of Polynomial and Exponential Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Differentiation Polynomial And Exponential