Fraction homework Help at TutorEye

Fraction

A fraction is used to represent a part of a whole.


Fraction Sample Questions:

Question 1: Simplify: Simplify


(a) Question 1 option a

(b) Question 1 option b

(c) Question 1 option c

(d) Question 1 option d


Answer: (a)

Explanation: Question 1 explanation

 

Get the full solution!

 

Question 2: Harry has ‘n’ numbers of chocolates, he gave half of the chocolate to Harman, and from the remaining half he gave half to Jass and again from the remaining, he gave half chocolate to Jim and left with 8 chocolates. Find the total number of chocolate Harry initially has?

 

(a) 64

(b) 60

(c) 56

(d) 72


Answer: (a)

Explanation: Question 2 explanation

 

Get the full solution!

 

Question 3: Tina first walks 3/8th of a road. He then walks 2/8th and 2/8th of the road. Since Tina still has 17meters to walk. How long is the total journey?

 

(a) 153

(b) 136

(c) 124

(d) 119


Answer: (b)

Explanation: Let the total journey be x meter.

 

Get the full solution!


 

Question 4: The three by fifth of the square of a certain number is 135.What is the number?

 

(a) 15

(b) 14

(c) 15.5

(d) 14.5


Answer: (a)

Explanation: Let the number be x.

 

Get the full solution!


 

Question 5: Simplify:

Simplify question 5


Answer: (b)

Explanation: question 5 explanation

 

Get the full solution!


 

Question 6: Simplify: Simplify question 6


Question 6 options


Answer: (a)

 

 

Explanation: question 6 explanation

 

Get the full solution!


 

Question 7: Simplify: simplify question 7


question 7 options


Answer: (c)

Explanation: question 7 explanation

 

Get the full solution!


 

Question 8: Simplify:


simplify question 8


Answer: (a)

Explanation: question 8 explanation

 

Get the full solution!


 

Question 9: Two friends Hina and Tina went on a long drive. If Tina drives two fifths of the total journey and the rest is driven by Hina. If Hina drives 150 km. Calculate the total distance traveled by them?


(a) 200

(b) 300

(c) 350

(d) 250

 

Answer: (d)

Explanation: Let the total distance traveled by them be x.

 

Get the full solution!


 

Question 10: Simplify:


simplify question 10


Answer: (a)

Explanation: question 10 explanation

 

Take Fraction Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Fraction