How many feet in a meter homework Help at TutorEye

How many feet in a meter:

The feet is a measurement unit in Imperial units, whereas the metre is a measurement unit in the International System of Units.


1 meter = 3.28084 feet

 

How many feet in a meter Sample Questions:

Question 1: Convert 15 meter into feet (round to the 2nd decimal point)

 

(a) 49.21 feet

(b) 49.01 feet

(c) 49.00 feet

(d) 49.81 feet


Answer: (a)

Explanation: 1 meter = 3.28084 feet

 

Get the full solution!

 

Question 2: How many meters in 5420 feets?

 

(a) 1652.01 m

(b) 1653 m

(c) 1653.01 m

(d) 1654 m


Answer: (a)

Explanation: 3.28084 feet = 1 meter

 

Get the full solution!

 

Question 3: What is the conversion factor to go from feet to meter?

 

(a) (1m/3.28084 feet)

(b) (3.28084 feet/1 m)

(c) (3.28084 feet/1 foot)

(d) None


Answer: (a)

Explanation: 3.28084 feet = 1 meter

 

Get the full solution!

 

Question 4: How many feet in 459 meter?

 

(a) 1505.91 feet

(b) 1507 feet

(c) 1506.61 feet

(d) 1507.01 feet


Answer: (a)

Explanation: 1 meter = 3.28084 feet

 

Get the full solution!

 

Question 5: The side of a square field is 8m, Ram wants to fence his field with wire. If the cost of 1feet wire is $4.Find the total cost of fencing the whole plot ?

 

(a) $430

(b) $420

(c) $415

(d) $425


Answer: (b)

Explanation: Side of square field = 8m

 

Get the full solution!

 

Question 6: The side of a rectangular field is 8m×12m, find the perimeter of the field in feets?

 

(a) 131.23 feet

(b) 135.25 feet

(c) 142.50 feet

(d) 141.23 feet


Answer: (a)

Explanation: Side of rectangular = 8m x 12m

 

Get the full solution!

 

Question 7: The side of a rectangular field is 12m×16m,Tina wants to fence its field with the help of wire. If the cost of wire is $5 per feet, find the total cost of fencing the field?

 

(a) 915.6

(b) 918.6

(c) 917.6

(d) 916.6


Answer: (b)

Explanation: Side of rectangular = 12m x 16m

 

Get the full solution!

 

Question 8: How many feets and inches in 286 meter?

 

(a) 938ft 3.84 in

(b) 935ft 3.84 in

(c) 930ft 3.84 in

(d) 939ft 3.84 in


Answer: (a)

Explanation: 1 meter = 3.28084 feet

 

Get the full solution!

 

Question 9: Convert 325 ft and 2.456 in into meters?

 

(a) 110 m

(b) 99 m

(c) 95 m

(d) 100 m


Answer: (b)

Explanation: 325ft 2.456 in = 325 +(2.456/12)=325.2046 ft

 

Get the full solution!

 

Question 10: How many feets and inches in 58 meter?

 

(a) 190 ft

(b) 190 ft 3.46 in

(c) 191 ft 2.25 in

(d) 190 ft 4.45 in


Answer: (b)

Explanation: 1 meter = 3.28084 feet

 

Take How many feet in a meter Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with How Many Feet In A Meter