Law of Sines homework Help at TutorEye

Law of Sines:

It states a relation between sides and the angle opposite to that side of a triangle.


The ratio of sides of the triangle and sine of the corresponding angle to that side, will remain the same for all three sides of the triangle. 


a/sinA = b/sinB = c/sinC = 2R
 

triangle

 

Law of Sines Sample Questions:

Question 1: Find b using the following triangle. Write your answer to the nearest whole number.
 

triangle 1


Answer: b = 32

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 2: Find a using the following triangle. Write your answer to the nearest whole number.
 

triangle 2


Answer: a = 15

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 3: Find c using the following triangle. Write your answer to the nearest whole number.
 

triangle 3


Answer: c = 50

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 4: Find the measure of m∠B using the following triangle. Write your answer to the nearest degree.
 

triangle 4


Answer: 46°

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 5: Find the measure of m∠A using the following triangle. Write your answer to the nearest degree.
 

triangle 5


Answer: 50°

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 6: Find the measure of mC using the following details.
 

triangle 6

Write your answer to the nearest degree.

 

Answer: 70°

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 7: For the following ABC, find mB. Round to the nearest degree.

triangle 7


Answer: 76°

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 8: Find a using the following ABC. Write your answer to the nearest tenth.
 

triangle 8

Answer: 6.6

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 9: Find b using the following ABC. Write your answer to the nearest tenth.
 

triangle 9

Answer: 8.5

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Get the full solution!

 

Question 10: Find the measure of m∠C using the following ABC.
 

triangle 10
Write your answer to the nearest degree.

 

Answer: 31°

Explanation: We will use the Law of Sine here.

 

Take Law of Sines Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Law Of Sines