LImit Laws homework Help at TutorEye


Laws of Limits

The laws of limits are used to calculate the limits, it is particularly applied in composite functions. There are certain rules to find the limits of combined functions, like limit of sum is equals to the sum of limits and limit of product equals to the product of limits etc.

 

LImit Laws Sample Questions:

Question 1: Estimate estimate

 

(a) 2

(b) 1

(c) 0

(d) 0.5


Answer: (c)

Explanation: explanation 1

 

Get the full solution!

 

Question 2: Find find

(a) 0

(b) 1

(c) 4

(d) None


Answer: (c)

Explanation: explanation 2

Get the full solution!

 

Question 3: Find find 3

 

(a) 0

(b) Infinite

(c) 1

(d) 4


Answer: (d)

Explanation: explanation 3

 

Get the full solution!


 

Question 4: Find   find 3

 

(a) Does not exist

(b) 0

(c) 1

(d) -1


Answer: (b)

Explanation: Prove RHS=LHS=0

 

Get the full solution!


 

Question 5: Find the Find the

 

(a) 0

(b) 1

(c) -1

(d) Does not exist


Answer: (d)

Explanation: RHS is not equal to LHS, hence limit does not exist.

Get the full solution!

 

Question 6: Estimate the limit

 

f(x)= Estimate the limit

 

(a) 0

(b) 5

(c) -5

(d) Does not exist


Answer: (d)

Explanation: RHS is not equal to LHS, hence limit does not exist.

 

Get the full solution!


 

Question 7: Find Find 7

 

(a) 1

(b) 2

(c) Not Defined

(d) 0


Answer: (d)

Explanation: Put limit values

 

Get the full solution!


 

Question 8: Find limit of Find limit of

 

(a) 0

(b) 2

(c) -1

(d) 1


Answer: (a)

Explanation: Put limit values

 

Get the full solution!


 

Question 9: Estimate Estimate 8

 

(a) 0

(b) 1

(c) 0.333

(d) 0.5


Answer: (d)

Explanation: Put limit values

 

Get the full solution!


 

Question 10: Find the limits Find the limits 10

 

(a) 0

(b) -1/9

(c) 1/2

(d) Not Defined


Answer: (b)

Explanation: explanation 10

 

Take Limit Laws Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Limit Laws