Limits at Infinity homework Help at TutorEye

Limits at infinity:

 

When in a function the limit at x of f(x) is L, where L is finite if f(x) gets closer to L as x increases and becomes very large then we say that   limitf(x) = L (where L is a finite number).

And when limit of a function at x → - of f(x) is L, where L is finite if f(x) gets closer to L as x decreases x<0 and |x| is very large hence we say that  limit f(x)f(x) = L (where L is a finite number).

 

Limits at infinity Sample Questions:

Question 1: Find the limit of Question 1

 

(a) 1

(b) 2

(c) 0

(d) -1


Answer: (c)

Explanation: Explanation 1.1 = Explanation 1

 

Get the full solution!

 

Question 2: Evaluate Question 2

 

(a) 1

(b) 0

(c) 2

(d) -1


Answer: (b)

Explanation: Explanation 2

 

Get the full solution!

 

Question 3: Estimate Question 3

 

(a) 1

(b) -1

(c) 0.5

(d) 0


Answer: (c)

Explanation: Explanation 3.1 = Explanation 3 {On dividing by x}

 

Get the full solution!

 

Question 4: Find the limit of Question 4

 

(a) 1/2

(b) 0

(c) 1

(d) 1/4


Answer: (d)

Explanation:Explanation 4

Explanation 4.1

 

Get the full solution!

 

Question 5: Question 5 =

 

(a) 1

(b) 0

(c) Question 5.1

(d) n


Answer: (b)

Explanation: All terms tends to 0

 

Get the full solution!

 

Question 6: Given that f(x) g(x) then which of the following is true

 

Question 6 options


Answer: (a)

Explanation: (x) > 

, g(x) ≥ f(x) > α

 

Get the full solution!


 

Question 7: If f(x) and g(x) be the functions such that f(a) = 0 and g(a) = 0 and f’(a)=0, g’(a) = 0 then Question 7 =

 

(a) Question 7 a

(b) Question 7 b

(c) Question 7 c

(d) None of these


Answer: (c)

Explanation: Applying the L hospital’s rule

 

Get the full solution!

 

Question 8: Question 8is equal to

 

(a) 1

(b) e^2

(c) e

(d) 1/2


Answer: (c)

Explanation: Explanation 8 = Explanation 8.1

 

Get the full solution!

 

Question 9: Question 9 is equal to

 

(a) 1

(b) 0

(c) -1

(d) -2


Answer: (b)

Explanation: Explanation 9

 

Get the full solution!


 

Question 10: Question 10 is equal to

 

(a) 1

(b) 0

(c) 1/2

(d) -1/2


Answer: (c)

Explanation: Let 1/x = y  =>  x = 1/yy Explanation 100

 

Take Limits at Infinity Homework Help Today!

We Are Different from Others!

Help with Limits At Infinity