Sequences and Series homework Help at TutorEye

Sequences:

The sequence is an arrangement of numbers in a certain order. The numbers in this set of ordered arrangements are called elements. Example: The numbers in this set of ordered arrangements are called elements. The position element of the sequence is denoted by the subscript.

 

Series:

The summation of elements of the sequence is called series. A series could converge or diverge, depending upon the characteristic of the sequence.

 

Sequences And Series Sample Questions:

Question 1: Given the sequenceGiven the sequence. Write the value of value


Answer: answer

Explanation: The subscript of the term subscript of the term, tells us the position of the element. 

 

Get the full solution!

 

Question 2: Find the sum of Find the sum.


Answer: answer 2

Explanation: Rewrite the given sequence in standard form.

 

Get the full solution!

 

Question 3: Write the first three terms of  Write the first three terms


Answer: answer 3

Explanation: Since the series starts from the series starts from, let us plug the value as plug the value.

 

Get the full solution!


 

Question 4: If, s value, and R value. Write an expression for expression 4.


Answer: answer 4

Explanation: We know, explanation S value for explanation R value, And explanation a value.

 

Get the full solution!


 

Question 5: Write the sum of infinite geometric series infinite geometric series


Answer: answer 5

Explanation: We have, A value 5, and r value 5

 

Get the full solution!


 

Question 6: Find the sum Find the sum


Answer: The series diverges.

Explanation: The series has a common ratio The series has a common ratio.

 

Get the full solution!


 

Question 7: Check if the partial sum of the series partial sum of the series converges or diverges. Given converges or diverges.


Answer: Diverges.

Explanation: It is an infinite series. So, Infinite series.

 

Get the full solution!


 

Question 8: Find the nth partial sum of the series. partial sum of the series 8


Answer: answer 8

Explanation: It is an infinite series. So, It is an infinite series 8

 

Get the full solution!


 

Question 9: Given Given. Write an expression for expression 9.


Answer: answer 9

Explanation: Notice that the numerator is having a power of 5. And, denominators have a continuous power of 3.

 

Get the full solution!


 

Question 10: Find Find 10


Answer: answer 10

Explanation: Get the first and last term of the series.

 

Take Sequences and Series Homework Help Today!

 

Math Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Sequences Series