Conditions affecting the gastrointestinal system homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Best Homework Help For Conditions Affecting the Gastrointestinal System

Our experts are available 24/7 to help you with Conditions Affecting the Gastrointestinal System homework problems!

Conditions Affecting the Gastrointestinal System:

Gastrointestinal disorders are very frequent but they can be easily treated by taking a proper diet and healthy lifestyle so they are short-term as well but in some cases, they can be worse. Common diseases are constipation, hemorrhoids, and diarrhea.

 

Conditions Affecting the Gastrointestinal System Sample Questions:

Question 1: Below are the symptoms of peptic ulcer other than?

 

(a) Eating helps to ease the pain

(b) The pain is intense and gets worse quickly

(c) Antacids help to ease the pain

(d) When the stomach is empty at night, pain ensues


Answer: (b)

Explanation: Peptic ulcer pain is described as dull and gnawing, and it is frequently intermittent, appearing and disappearing over several days.

 

Get the full solution!

 

Question 2: Celiac disease patients are unable to consume:

 

(a) Gluten

(b) Lactose

(c) Peanuts

(d) Both a and b


Answer: (a)

Explanation: Celiac disease is an autoimmune, inflammatory disorder of the small intestine caused by gluten (a protein found in grains such as wheat, rye, and barley) intake in genetically sensitive people.

 

Get the full solution!

 

Question 3: The following are the most common causes of foodborne disease connected with eating raw or undercooked eggs:

 

(a) Campylobacter jejuni

(b) L.monella

(c) Salmonella enteriditis

(d) Both a and b


Answer: (c)

Explanation: Campylobacter jejuni, E. coli O157:H7, Listeria monocytogenes, and Salmonella are the most common foodborne pathogens found in raw and undercooked meat and poultry. L. monocytogenes, Salmonella, Shigella, Staphylococcus aureus, and Campylobacter jejuni are the most common bacteria found in raw foods, unpasteurized milk, and dairy products.

 

Get the full solution!

 

Question 4: Abdominal discomfort, rectal bleeding, diarrhea, and all of the following are symptoms of ulcerative colitis, except:

 

(a) Anemia

(b) Weight loss

(c) Both a and b

(d) Bradycardia


Answer: (d)

Explanation: The symptoms of ulcerative colitis are frequently chronic and intermittent. They can be minor or severe, and symptoms in children include exhaustion, anorexia, malnutrition, skin lesions, and stunted growth.

 

Get the full solution!

 

Question 5: Those of Jewish ancestry are disproportionately impacted by:

 

(a) Barrett’s Esophagus

(b) Crohn’s disease

(c) Both a and b

(d) None of the above


Answer: (b)

Explanation: Crohn's disease is an inflammatory bowel illness that most commonly affects young individuals between the ages of 20 and 30.

 

Get the full solution!

 

Question 6: Except for the following cases, bowel diversion surgery may be indicated:

 

(a) Gastroparesis

(b) Cancer

(c) Inflammatory bowel disease

(d) All of the above


Answer: (a)

Explanation: Colostomy, ileostomy, and ileoanal reservoir surgery are bowel diversion procedures that remove damaged or diseased parts of the intestines.

 

Get the full solution!

 

Question 7: All of the following disorders increase the risk of chronic pancreatitis, with the exception of:
 

(a) Cystic fibrosis

(b) Hypercalcemia

(c) Excessive alcohol consumption

(d) Hyperthyroidism


Answer: (d)

Explanation: In addition to chronic, excessive alcohol consumption, cystic fibrosis, and hypercalcemia, hyperlipidemia, hypertriglyceridemia, and autoimmune diseases can cause or induce chronic pancreatitis in individuals aged 30 to 40.

 

Get the full solution!

 

Question 8: Best way to prevent constipation?

 

(a) Exercising

(b) Eating a lot of fast food

(c) Drink less water

(d) Both b and c


Answer: (a)

Explanation: Constipation can be prevented by a healthy lifestyle and a proper diet plan.

 

Get the full solution!

 

Question 9: What is the other name of acid- reflux?

 

(a) Hemorrhoids

(b) Celiac

(c) Bowel syndrome

(d) Heartburn


Answer: (d)

Explanation: As the muscle in your esophagus that expands and closes when you swallow does not perform properly, acid reflux occurs. Food and acid-containing digestive fluids back up into your esophagus when this happens.

 

Get the full solution!

 

Question 10: What is the reason for hemorrhoids?

 

(a) Less weight

(b) Diarrhea

(c) Constipation

(d) Both a and b


Answer: (c)

Explanation: Hemorrhoids are the condition in which the blood vessels are swollen near the rectum nad anus and cause a lot of pain and the reason for this can be overweight and constipation.

 

Take Conditions Affecting the Gastrointestinal System Homework Help Today!

 

Biology Questions Answers Pages

We Are Different from Others!

Help with Conditions Affecting The Gastrointestinal System