Pathologies of the respiratory system homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Pathologies of the respiratory system

Our experts are available 24/7 to help you with Pathologies of the respiratory system

Pathologies of the respiratory system: 

 

Pathologies means the disease and infections associated with the respiratory system because of viral and bacterial infections. An example is the influenza virus causes Flu ( cause fever and muscle pain) and it is contagious.

 

Pathologies of the respiratory system Sample Questions:

 

Question 1: Chickenpox is caused by which virus?

 

Answer: Varicella-zoster virus.

Explanation: Chickenpox affects the lungs in adults so decreasing its efficiency to take up oxygen, so there is an oxygen deficiency in blood because of this disease in humans.

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which virus is responsible for whooping cough?

 

Answer: Bordetella pertussis.

Explanation: This disease affects the respiratory system and causes serious illness in the lungs and it is a contagious disease spread from one person to another.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Pneumonia is a viral infection or a bacterial infection?

 

Answer: Bacterial infection.

Explanation: Pneumonia is caused by bacteria streptococcus pneumonia. In this disease, mucous starts depositing in the lungs and thus causes pain in the chest, fever, and problems in breathing.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 4: What is Pulmonary Tuberculosis?

 

Answer: It is a disease called TB.

Explanation: In this disease, extensive coughing occurs and it spread from one person to another and is caused by a bacterium called Mycobacterium tuberculosis.

 

 

Get the full solution!

 


 

Question 5: Which bacteria is responsible for causing Q-fever.

 

Answer: Coxiella burnetii.

Explanation: This disease is mainly spread in European countries and it transmits from farm animals mainly sheep and cattle to humans.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 6: Which chronic lung disease is caused by allergic reactions in the body?
 

Answer: Asthma.

Explanation: Asthma is caused by various allergic particles inhaled from outside like pollen and other particles. This causes inflammation in the lungs and asthma is caused by this.

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: Which type of fever is associated with respiratory disease?

 

Answer: Hay Fever.

Explanation: Hay fever is caused because of an allergy to grasses and pollen, which causes inflammation in nasal passages and is associated with asthma as well.

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: What is the reason for Acute bronchitis disease in humans?

 

Answer: Viral infection.

Explanation: In this disease, acute congestion occurs in bronchi, and inhalation of various types of irritant gases can worsen the situation such as ammonia and chlorine.

 

 

Get the full solution!

 


Question 9: Measles is caused by which virus?


Answer: Morbillivirus.

Explanation: It is a respiratory disease and contagious in nature and causes inflammation in the nose and throat. Symptoms are fever and cough.
                                                                                                          

 

 

Get the full solution!


 

Question 10: Which virus is responsible for bronchiolitis and pneumonia in children up to age 1 year and older people?

 

Answer: Respiratory syncytial virus ( RSV).

Explanation: This disease has the same symptoms as coronavirus such as cold, fever, and difficulty in breathing. It causes pneumonia and inflammation as well.

 

 

Get the full solution!

 

 

 

Biology Questions Answers Pages

 

plant biology  metabolic biochemistry Genetics Physiology Ecology Evolution Cell Biology
taxonomy  animalia Transcription and Translation social biology mutations Nucleic acids
Principles of heredity  Model organisms and development The Basic Components Of Pathophysiology
Plate Tectonics consequences of aberrant immune response Congenital cardiovascular defects
Disorders of the nervous system  Skin related pathology Trauma and injury to the nervous system