Trauma and injury to the nervous system homework Help at TutorEye
Flower

Are you a university or school looking for an online tutoring partnership ? Talk to Us

Best Homework Help For Trauma and injury to the nervous system

Our experts are available 24/7 to help you with Trauma and injury to the nervous system

Trauma and injury to the nervous system: 

 

When the normal functioning of the brain is disrupted because of various types of injuries by hitting some objects on the brain and spinal cord. The damage can be mild, moderate, and severe.

 

Trauma and injury to the nervous system Sample Questions:

 

Question 1: When the blood clot between the dura matter it is called?

 

Answer: Hematoma.

Explanation: The blood starts accumulating in the dura matter and arachnoid layer. It can be because of any injury in the skin. 
 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: What is called when there is not a sufficient quantity of blood in the brain?

 

Answer: Ischemia.

Explanation: It is the decrease of blood flow in the brain and causes various adverse effects in the brain. 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: Is brain death is reversible?

 

Answer: No, it is not.

Explanation: When there is no activity is seen in the brain related to heart failure as well.

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 4: What is called dizziness after a brain injury?

 

Answer: Vertigo.

Explanation: Vertigo is mainly caused by injury in the brain and thus leads to headaches and loss of sensation. 

 

 

Get the full solution!

 


 

Question 5: The condition that causes the problem of movement. 

 

Answer: Parkinson s disease.

Explanation: The muscles become rigid and lead to slow movement of the body

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 6: What happens in cerebrovascular diseases?
 

Answer: Abnormal functions of the brain because of the pathologic process in the blood vessels.

Explanation: Hemorrhage can occur in this and mainly denotes to stroke in the brain.

 

 

Get the full solution!

 


 

Question 7: What happens in basilar skull fractures?

 

Answer: Bones are fractured in it which are present at the base of the brain.

Explanation: In this type of fracture air and fluid enter into the brain, which causes various types of infection.

 

 

Get the full solution!

 


 

Question 8: What is a computed tomography scan?

 

Answer: It detects the deformity in the brain by the degree of x-ray absorption by the soft tissue of the barin.

Explanation: CT scan helps in the detection of edema in the brain and hemorrhage at various places.

 

 

Get the full solution!

 

 


Question 9: What is magnetic resonance imaging?


Answer: MRI is the imaging of the different parts of the brain.

Explanation: It helps in the study of the brain as a whole so that it detects various injuries and can able to identify the diagnostic measures. 
                                                                                                          

 

 

Get the full solution!

 


 

Question 10: What is TBI?

 

Answer: Traumatic brain injury.

Explanation: It is defined as when the brain is severely injured that the injury penetrates deep into the brain and leads to unsettling various functions.

 

 

Get the full solution!

 

 

 

Biology Questions Answers Pages

 

We Are Different from Others!

Help with Trauma And Injury To The Nervous System