Surveying And Analysis homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Surveying And Analysis

Our experts are available 24/7 to help you with Surveying And Analysis homework problems!

Top Questions

5.A truck moving slowly hits a small car. The truck comes to rest and the car flies off at a ...

d. Which has more mass the truck or car? Explain your answer
View More

6.I need help revising my physics project. I conducted an experiment on a DC motor and am writing on how ...

ow it connects to amperes, faradays, and magnetic dipoles and need help with proofreading and correcting what I have so far.
View More

7.An object of mass m1 is moving on a frictionless surface with a certain speed has a kinetic energy of ...

f 0.0124 J. The object collides with a horizontal spring and compresses it by 0.800 m before it is brought to rest momentarily. What is the spring constant of this spring? When the spring was compressed to 0.800 m, is the work done on the mass m1 by the spring positive, zero, or negative?
View More

Surveying And Analysis: 

 

Surveying deals with the measurements and determination of the position of different points on the earth. It comprises several engineering operations, which includes assessment and evaluation of all land information.  It is to ensure that the construction of structures are positioned and built at the correct point relative to ground. Surveying determines relationships between different locations and derives all the information on the map for further study. 

 

Surveying And Analysis Sample Questions:

 

Question 1: Level surface is a curved surface at which each point is ________ to the direction of gravity at the point.

 

a) perpendicular                 b) parallel

c) coincidence                    d) none of these

 

Answer: a) perpendicular    

Explanation:
Still the water surface is purely level surface. 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which line is tangential to the level line and perpendicular to the plumb line?

 

a) Vertical line               b) Horizontal line

c) Datum line                d) None of these
 


Answer: b) Horizontal line

Explanation: It is the straight horizontal line tangential to the level

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: A leminscate curve between the tangents will be transitional, if the polar deflection angle of its apex is

 

a) θ/2             b) θ/4

c) θ/3             d) θ/6


Answer: d) θ/6

Explanation: For the curve to be transitional throughout, the maximum

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: The desired sensitivity of bubble tubes with 3 mm divisions is 60. What is the radius of the bubble tube?

 

a) 12.11 mm             b) 11.10 mm

c) 10.31 mm             d) 13.21 mm


Answer: c) 10.31 mm

Explanation: Given,

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which of the following methods is used to solve the three point problem?

 

a) Lehaman’s method              b) Bessel’s method
 
c) Tracing paper method          d) All of the above

 

Answer: d) All of the above

Explanation: The solution for the three point problem can be solved by the

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: If a 60 m chain diverges through a perpendicular distance d from its correct alignment, the error in length, is
 

 

a)           b)

     
c)           d)


Answer: a)

Explanation:  Length of the chain = L

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: If the focal length of the object glass is 30 cm and the distance from the object glass to the trunnion axis is 60 cm, the additive constant is,

 

a) 0.3                b) 0.9

c) 0.6                d) 0.1

 

Answer: b) 0.9

Explanation: f  = Focal length, d = Distance

 

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: The Magnetic Bearing of a line is 48°24′. Calculate the true bearing if the magnetic declination is 5°38′ East.

 

a) 53°02′              b) 52°02′

c) 54°02′              d) 54°01′
 

Answer: c) 54°02′  

Explanation: Magnetic Declination is the horizontal angle between true meridian and magnetic meridian. 

 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 9: The __________ method consists in counting the number of paces between the two points of a line. 

 

a) Contouring                b) Pacing
  
c) Leveling                    d) Chaining

 

Answer: d) Chaining

Explanation: Pacing is a method of measurement using different chains. 

 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 10: ___________ is a type of surveying, where the shape of the earth is taken into consideration. 

 

a) Plane surveying                         b) Geodetic surveying 

c) Hydrographic surveying             d) None of these
 

 

Answer: b) Geodetic surveying 

Explanation: Geodetic surveying is the type of surveying in which

 

 

Get the full solution!

 

 

Physics Questions Answers Pages

 

Concrete Creation  Trusses Gravitation Wave Mechanics Optics Materials Engineering
Kinematics  Fluid Mechanics Work and Energy Mechanics Vector Electrical Machines
Electrical Measurement