Surveying And Analysis homework Help at TutorEye

Best Homework Help For Surveying And Analysis

Our experts are available 24/7 to help you with Surveying And Analysis homework problems!

Top Questions

1.Hello! I have a test tomorrow, and the questions and material will be about these topics. I am looking for ...

ng for step by step solutions and clear and detailed solutions to the problems.
View More

4.This is Electromagnetism course , from book Griffiths there are 2 problems of my home work... And this is the ...

is is the second chance for me I got 2 score in first time.. please help and write with details as you can.
View More

6.Scenario: A chair with a mass of 20.0 kg is attached to one end of a frictionless pulley system via a ...

a strong massless rope. The other end of the rope is attached to a steel water tank sitting on a flat horizontal concrete surface (see the image to the right). The coefficient of static friction between steel and concrete is 0.45 and the coefficient of kinetic friction between the surfaces is 0.30. The water tank, which is full of water, has sprung a leak. The combined mass of the water and the tank is 500 kg. This mass slowly decreases as the water leaks from the hole. You (i.e. your entire mass) are sitting at rest in the seat. You and the seat will remain at rest as long as the force of static friction is strong enough to hold you. Task: LET [DOWN] and [RIGHT] be positive. Using your knowledge of physics, determine the following: Draw the FBD of the system of you and the chair while at rest. Using the LET statement above, write out the net force equation. [2] Draw the FBD of the system of the water tank at rest on the flat horizontal surface. Using the LET statement above, write out the net force equations for both the vertical and horizontal planes. [3] Using the net force equations, determine the minimum mass of water that must be lost (i.e. leaked out) from the water tank in order for you and the seat to begin falling? [4] As soon as the chair begins to move, static friction between the steel tank and concrete surface becomes kinetic friction. Determine the magnitude of the kinetic friction. [3] Using Newton’s 2nd law, determine the acceleration of the system at the instant that the static friction becomes kinetic friction. [6]
View More

Surveying And Analysis: 

 

Surveying deals with the measurements and determination of the position of different points on the earth. It comprises several engineering operations, which includes assessment and evaluation of all land information.  It is to ensure that the construction of structures are positioned and built at the correct point relative to ground. Surveying determines relationships between different locations and derives all the information on the map for further study. 

 

Surveying And Analysis Sample Questions:

 

Question 1: Level surface is a curved surface at which each point is ________ to the direction of gravity at the point.

 

a) perpendicular                 b) parallel

c) coincidence                    d) none of these

 

Answer: a) perpendicular    

Explanation:
Still the water surface is purely level surface. 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 2: Which line is tangential to the level line and perpendicular to the plumb line?

 

a) Vertical line               b) Horizontal line

c) Datum line                d) None of these
 


Answer: b) Horizontal line

Explanation: It is the straight horizontal line tangential to the level

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 3: A leminscate curve between the tangents will be transitional, if the polar deflection angle of its apex is

 

a) θ/2             b) θ/4

c) θ/3             d) θ/6


Answer: d) θ/6

Explanation: For the curve to be transitional throughout, the maximum

 

 

Get the full solution!


 

Question 4: The desired sensitivity of bubble tubes with 3 mm divisions is 60. What is the radius of the bubble tube?

 

a) 12.11 mm             b) 11.10 mm

c) 10.31 mm             d) 13.21 mm


Answer: c) 10.31 mm

Explanation: Given,

 

 

Get the full solution!


 

Question 5: Which of the following methods is used to solve the three point problem?

 

a) Lehaman’s method              b) Bessel’s method
 
c) Tracing paper method          d) All of the above

 

Answer: d) All of the above

Explanation: The solution for the three point problem can be solved by the

 

 

Get the full solution!


 

Question 6: If a 60 m chain diverges through a perpendicular distance d from its correct alignment, the error in length, is
 

 

a)           b)

     
c)           d)


Answer: a)

Explanation:  Length of the chain = L

 

 

Get the full solution!


 

Question 7: If the focal length of the object glass is 30 cm and the distance from the object glass to the trunnion axis is 60 cm, the additive constant is,

 

a) 0.3                b) 0.9

c) 0.6                d) 0.1

 

Answer: b) 0.9

Explanation: f  = Focal length, d = Distance

 

 

 

Get the full solution!


 

Question 8: The Magnetic Bearing of a line is 48°24′. Calculate the true bearing if the magnetic declination is 5°38′ East.

 

a) 53°02′              b) 52°02′

c) 54°02′              d) 54°01′
 

Answer: c) 54°02′  

Explanation: Magnetic Declination is the horizontal angle between true meridian and magnetic meridian. 

 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 9: The __________ method consists in counting the number of paces between the two points of a line. 

 

a) Contouring                b) Pacing
  
c) Leveling                    d) Chaining

 

Answer: d) Chaining

Explanation: Pacing is a method of measurement using different chains. 

 

 

 

Get the full solution!

 

 

Question 10: ___________ is a type of surveying, where the shape of the earth is taken into consideration. 

 

a) Plane surveying                         b) Geodetic surveying 

c) Hydrographic surveying             d) None of these
 

 

Answer: b) Geodetic surveying 

Explanation: Geodetic surveying is the type of surveying in which

 

 

Get the full solution!

 

 

Physics Questions Answers Pages

 

Concrete Creation  Trusses Gravitation Wave Mechanics Optics Materials Engineering
Kinematics  Fluid Mechanics Work and Energy Mechanics Vector Electrical Machines
Electrical Measurement